Een beeld van de kunstinstallatie.
Volledig scherm
Een beeld van de kunstinstallatie. © Jeroen Huygen

Nieuwe kunstinstallatie aan Ambiorixkazerne moet mensen doen terugdenken aan kindertijd

Tongeren‘Flash Me Back’. Zo heet de nieuwe kunstinstallatie aan de Ambiorixkazerne in Tongeren. Het werk is naar de hand van de Nederlandse Judith Nab en is bedoeld om herinneringen uit mensen hun kindertijd op te roepen.

 1. ZIEN. Bib Hasselt Limburg toont Hasseltse prentbriefkaarten uit 1900 tijdens nieuwe expo
  Hasselt

  ZIEN. Bib Hasselt Limburg toont Hasseltse prentbrief­kaar­ten uit 1900 tijdens nieuwe expo

  Nog maar recent pakte de Bibliotheek Hasselt Limburg uit met de illustratietentoonstelling ‘Zwerveling', en er komt alweer een tweede expo bij. Die krijgt de naam ‘Flaneren door Hasselt’, waarin bezoekers een blik kunnen werpen op oude, Hasseltse prentbriefkaarten uit 1900. “Want ondanks de digitalisering blijft iedereen gefascineerd door oude stadsgezichten", zo klinkt het.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).