V.l.n.r.: schepen Patrick Jans, moeder Melissa Sypels die aanzette tot het project, burgemeester Patrick Dewael en schepen An Christiaens.
Volledig scherm
V.l.n.r.: schepen Patrick Jans, moeder Melissa Sypels die aanzette tot het project, burgemeester Patrick Dewael en schepen An Christiaens. © Stad Tongeren

Nieuw speeltoestel pronkt in Lauw

LauwKinderen uit Lauw kunnen voortaan naar hartenlust spelen op het nieuwe speeltoestel in de deelgemeente. De constructie bevindt zich voor het grasveld aan de voorkant van het schoolgebouw van Jeugdland. “Door de centrale ligging kunnen niet alleen de kinderen van het dorp, maar ook de leerlingen er gebruik van maken.”

 1. Buurtbewoner Jos (65) haalt slag thuis, kippenhouder mag stal niét uitbreiden: “Wij leven hier al in de stank”
  PREMIUM
  Kortessem

  Buurtbewo­ner Jos (65) haalt slag thuis, kippenhou­der mag stal niét uitbreiden: “Wij leven hier al in de stank”

  Voor de eerste keer heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen een stikstofarrest uitgesproken. Dat verbiedt kippenhouder Roebben in Kortessem om zijn stal tot 177.000 kippen uit te breiden, én brengt in volledig Vlaanderen alle toekomstige projecten met stikstofuitstoot in gevaar. Grote bezorgdheid voor de één, opluchting voor Kortessemse buurtbewoner Jos Houbrechts (65). “In alle jaren dat ik hier woon, heb ik die stal en de vreselijke geur ervan zien toenemen. Ooit moest het stoppen, en dat moment is nu.”
 1. Deze Japanse vrouw is de levensechte Rapunzel
  Play

  Deze Japanse vrouw is de levensech­te Rapunzel

 2. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'