Mike Gielen heeft een zware jeugd gehad en ging van instelling naar instelling.
Volledig scherm
PREMIUM
Mike Gielen heeft een zware jeugd gehad en ging van instelling naar instelling. © VIER

Mike Gielen probeerde zijn bruid te bevrijden met een gekaapte helikopter: “Pa, kunt ge ons komen halen in Brussel?”

Hij heeft wellicht de meest geflopte ontsnappingspoging van het jaar op zijn naam staan, en riskeert daar meteen vijftien jaar cel voor. Mike Gielen (24) probeerde afgelopen weekend zijn bruid uit de gevangenis te bevrijden en werd na de mislukte helikopterlanding opgepikt door zijn adoptievader Patrick P. Vader Patrick was zelf met penitentiaire verlof en sleet jaren achter de tralies na drugssmokkel en moord. Het is niet de eerste keer dat de twee samen tegen de lamp lopen. 

 1. Stijging van aantal besmettingen in Tongeren op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Tongeren op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Tongeren, op één dag 27 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 11. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 101. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tongeren op 324 te liggen. Omdat Tongeren meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Twee jaar cel voor dertiger die ‘liefde van zijn leven’ een schedelbreuk slaat: “Hij is die dag alle controle verloren omdat hij gekrenkt werd”
  Maaseik

  Twee jaar cel voor dertiger die ‘liefde van zijn leven’ een schedel­breuk slaat: “Hij is die dag alle controle verloren omdat hij gekrenkt werd”

  Een 38-jarige man uit Maaseik is veroordeeld tot twee jaar cel, deels met uitstel, voor zwaar partnergeweld. Op 9 juli 2017 sloeg de dertiger zijn echtgenote zo hard met een aluminium spuitbus op het hoofd dat het slachtoffer er een schedelbreuk en een scheurwonde aan het oor aan overhield. “Het was een uit de hand gelopen ruzie, maar ze blijft mijn grote liefde”, bekende L.B. Hij verloor alle controle nadat zijn vrouw hem had toegeroepen dat hij geen echte man was. Maar het was geen poging doodslag, oordeelde de strafrechter, waardoor L.B. drie jaar minder cel kreeg dan de gevorderde straf.
 2. Poetshulp riskeert 18 maanden cel nadat ze geld en juwelen steelt bij heel wat klanten: “Ik wilde mijn kinderen geen honger laten lijden”
  Genk

  Poetshulp riskeert 18 maanden cel nadat ze geld en juwelen steelt bij heel wat klanten: “Ik wilde mijn kinderen geen honger laten lijden”

  Een 39-jarige poetshulp uit Genk riskeert een celstraf van 18 maanden en een boete van 1.600 euro omdat ze bij verschillende klanten geld en juwelen meenam. Ze werd op heterdaad betrapt door de zoon van een dementerende bejaarde met 198 euro aan muntstukken uit een spaarpot in haar handtas. “Ik heb er spijt van, maar ik had het financieel moeilijk”, bekende de Genkse voor de strafrechter.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'