Benny Thonon van Unizo Tongeren (links) en schepen van Economie Marc Hoogmartens (rechts) pakken uit met de 'Local Week', een lokaal alternatief voor 'Black Firday' en aanverwanten.
Volledig scherm
Benny Thonon van Unizo Tongeren (links) en schepen van Economie Marc Hoogmartens (rechts) pakken uit met de 'Local Week', een lokaal alternatief voor 'Black Firday' en aanverwanten. © RV

‘Local Week’ geeft lokale handelaars duwtje in de rug

TongerenStad Tongeren en Unizo Tongeren binden de strijd aan met bekende initiatieven zoals ‘Black Friday’ en ‘Cyber Monday’, en roepen de ‘Local Week’ in het leven. Zo staat deze week – tot en met vrijdag 4 december – in het teken van het zogenaamde ‘winkelhieren’. Bedoeling is om mensen aan te sporen om te kopen bij lokale handelaars in plaats van de grote online spelers.

 1. Radio 2 schenkt tulpenmuur aan wzc Villa Rosa
  Sint-Truiden

  Radio 2 schenkt tulpenmuur aan wzc Villa Rosa

  Deze zaterdag schonk Radio 2 aan het Abdijplein in Sint-Truiden een tulpenmuur aan woonzorgcentrum Villa Rosa. Deze onverwachte geste was het sluitstuk van de week van de tulp (zaterdag 16 tot en met 23 januari) en het startsein van de lente in bloemenland. De tulpenmeer werd gebouwd door Radio 2 en ‘Groen van bij ons’ en is een ontwerp van Stefan Van Berlo, Belgisch kampioen bloemschikken. Deze werd verder opgesteld door florist Kevin Lennertz
 2. Stijn Quintiens (Heur-Tongeren):”Met opgeheven hoofd Anderlecht verlaten”

  Stijn Quintiens (Heur-Tongeren):”Met opgeheven hoofd Anderlecht verlaten”

  Na deze week de nipte 3-2-nederlaag in Luik speelden de boys van het trainersduo Marco Pauls en Jef Byloos een tweede oefenwedstrijd als voorbereiding op de bekerwedstrijd bij AA Gent. Tegen de U21 van Anderlecht werd het opnieuw een nipte 3-2-nederlaag. De klasrijke linkerflankspeler Stijn Quintiens (26) aan zijn derde seizoen bezig bij Heur-Tongeren (Tweede nationale B) was tevreden over de prestatie van de Ambiorixzonen.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo