Samen met een vriend maakt Tongenaar Flip Vroonen de kleurrijke graffitimuur.
Volledig scherm
Samen met een vriend maakt Tongenaar Flip Vroonen de kleurrijke graffitimuur. © RV

Kunstenaar Flipka maakt ‘positive wall' op oude Ambiorixkazerne: “Hopelijk is dit de start van meer streetart in Tongeren”

TongerenIn de Tongerse straten is opvallend weinig graffiti en streetart te vinden en daar is niet iedereen blij mee. Kunstenaar Flip ‘Flipka' Vroonen ijvert al jaren voor meer kunst in de stad en toverde daarom een muur van de oude Ambiorixkazerne om tot een ‘positive wall’. “Ideaal voor instagramfoto’s, maar ook voor professionele fotografen en leuk om te zien", klinkt het.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Van handgemaakte Tsjechische kerstballen tot exclusieve Amerikaanse figuurtjes: dit zijn de vijf leukste kerstwinkels in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van handgemaak­te Tsjechi­sche kerstbal­len tot exclusieve Amerikaan­se figuurtjes: dit zijn de vijf leukste kerstwin­kels in Limburg

  Wacht je tot na Sinterklaas of staat je kerstboom intussen al een dikke maand te pronken? Zowel de vroege vogels als de traditionele kerstvierders kunnen er niet meer omheen: de kerstsfeer is weer helemaal terug. Tijd om na te denken dus over welke stijl je kerstboom dit jaar moet hebben. Wij gingen alvast op zoek naar de vijf leukste kerstwinkels van Limburg die een bezoekje waard zijn.