Themabeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Themabeeld © photo_news

Jonge inbrekers stelen kluis uit Tongers bedrijf en riskeren 20 maanden cel

TongerenDrie twintigers die in maart een raam stuksloegen van een Tongers bedrijf en een kluis vol geld stalen, riskeren daarvoor elk een celstraf van 20 maanden. “Geef me de mogelijkheid om naar huis te gaan”, vroeg een van hen aan de strafrechter.

 1. Valentin weigerde vaccin, maar keek vervolgens de dood in de ogen: “Zonder de goede zorgen in het ziekenhuis was ik er niet meer geweest”
  Tongeren

  Valentin weigerde vaccin, maar keek vervolgens de dood in de ogen: “Zonder de goede zorgen in het ziekenhuis was ik er niet meer geweest”

  Valentin Roosen vocht de afgelopen weken tegen het coronavirus in het AZ Vesalius in Tongeren. De uitgeweken Limburger won de strijd, al moet hij mogelijk wel een longtransplantatie ondergaan. De 56-jarige Valentin weigerde aanvankelijk het vaccin, maar doet nu een oproep om dat slechte voorbeeld niet te volgen. “Ik heb me wat te veel laten leiden door negatieve berichten”, blikt hij terug.
 2. Oud-burgemeester Jaak Gabriëls (78) krijgt boete voor fraude met valse facturen: “Nochtans gehoopt op vrijspraak”
  PREMIUM
  Bree/Tongeren

  Oud-burgemees­ter Jaak Gabriëls (78) krijgt boete voor fraude met valse facturen: “Nochtans gehoopt op vrijspraak”

  Oud-burgemeester van Bree en minister van staat Jaak Gabriëls is veroordeeld tot een boete van 8.250 euro voor zijn aandeel in de valse facturatiestroom die in 2005 voor zes jaar lang werd opgezet in Bree als ‘verdoken sponsoring’ voor de liberale partijkas. Ex-schepenen Maarten De Ceulaer en Wim De Gendt (Open Vld) kijken op tegen dezelfde boete. “Toch blijft Jaak Gabriëls erbij dat hem niets te verwijten valt”, benadrukt zijn advocaat Pieter Helsen.