Jeugdboekenmaand in de bibliotheek van Tongeren
Volledig scherm
Jeugdboekenmaand in de bibliotheek van Tongeren © Mine Dalemans

Jeugdboekenmaand draait op volle toeren in bibliotheek Tongeren

TongerenDe hele maand lang kunnen kinderen in de bibliotheek van Tongeren deelnemen aan helden- en schurkenactiviteiten in kader van de Jeugdboekenmaand. Bijna 1.700 leerlingen brengen een bezoek voor rondleidingen, quizzen, bezoeken aan onze tentoonstelling en voorstellingen.

 1. Ambiorix, Teseum of Grote Markt staan binnenkort te koop in Monopoly Tongeren: “Het laatste vakje op het bord, vullen de Tongenaren zelf in”

  Ambiorix, Teseum of Grote Markt staan binnenkort te koop in Monopoly Tongeren: “Het laatste vakje op het bord, vullen de Tongenaren zelf in”

  Limburg krijgt in het najaar een derde, exclusieve Monopoly-versie. Dit jaar zijn de straten en bezienswaardigheden van Tongeren aan de beurt om een gloednieuw spelbord te vullen. “We hadden al Monopoly Hasselt en sinds een tijd zijn we bezig met Monopoly KRC Genk”, zegt Dries Slootmans van Groep 24 dat de bijzondere versies creëert. “De eerste stad van België kon dus niet langer ontbreken.”
  Tongeren
 1. “Het is belangrijk dat ik geloofd word”: slachtoffer dat op festival aangerand werd, getuigt in de rechtbank

  “Het is belangrijk dat ik geloofd word”: slachtof­fer dat op festival aangerand werd, getuigt in de rechtbank

  In de correctionele rechtbank van Hasselt is vandaag een zaak gepleit van een festivalganger die een jonge vrouw had aangerand. De beklaagde stuurde zelf zijn kat naar de rechtbank, maar zijn slachtoffer was wel dapper genoeg om haar verhaal te delen. En dat is er eentje van paniekaanvallen, slapeloze nachten en een blijvend trauma: “Hij zei tijdens zijn verhoor ‘Mevrouw is een zeveraar, ze wil mensen voor de gek houden.’”
  Hasselt