De plofkraak op het bpost-kantoor in Tongeren vond plaats in de nacht van 28 op 29 juni 2020. BELGA PHOTO ERIC LALMAND
Volledig scherm
PREMIUM
De plofkraak op het bpost-kantoor in Tongeren vond plaats in de nacht van 28 op 29 juni 2020. BELGA PHOTO ERIC LALMAND © BELGA

Inbreker (25) veroordeeld tot vijf jaar cel voor plofkraak op bpost-kantoor in Tongeren

TongerenDe 25-jarige Nederlander die op 29 juni vorig jaar explosieven tot ontploffing bracht tijdens de plofkraak op het bpost-kantoor aan de Wijkstraat in Tongeren, is veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijf jaar. De straf is minder zwaar dan de zeven jaar cel die de aanklager voor hem had gevorderd.

 1. Twintiger riskeert zeven jaar cel voor plofkraak op bpost-kantoor in Tongeren: “Dit is de eerste en de laatste keer geweest”
  PREMIUM
  Tongeren

  Twintiger riskeert zeven jaar cel voor plofkraak op bpost-kan­toor in Tongeren: “Dit is de eerste en de laatste keer geweest”

  Op 29 juni vorig jaar pleegden vier daders een plofkraak in het kantoor van bpost aan de Wijkstraat in Tongeren. Een van hen, een twintiger uit Utrecht, kon later aan de hand van een bloedspoor op de deurstijl geïdentificeerd worden en riskeert nu zeven jaar cel. Hij bekende voor de strafrechter dat hij de explosieven tot ontploffing bracht en dat hij een deel van de buit van 35.000 euro opstreek. “Hij is dom geweest, was onervaren en heeft daardoor een grote fout gemaakt.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.