De plofkraak op het bpost-kantoor in Tongeren vond plaats in de nacht van 28 op 29 juni 2020. BELGA PHOTO ERIC LALMAND
Volledig scherm
PREMIUM
De plofkraak op het bpost-kantoor in Tongeren vond plaats in de nacht van 28 op 29 juni 2020. BELGA PHOTO ERIC LALMAND © BELGA

Inbreker (25) veroordeeld tot vijf jaar cel voor plofkraak op bpost-kantoor in Tongeren

TongerenDe 25-jarige Nederlander die op 29 juni vorig jaar explosieven tot ontploffing bracht tijdens de plofkraak op het bpost-kantoor aan de Wijkstraat in Tongeren, is veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijf jaar. De straf is minder zwaar dan de zeven jaar cel die de aanklager voor hem had gevorderd.

  1. Twintiger riskeert zeven jaar cel voor plofkraak op bpost-kantoor in Tongeren: “Dit is de eerste en de laatste keer geweest”
    PREMIUM
    Tongeren

    Twintiger riskeert zeven jaar cel voor plofkraak op bpost-kan­toor in Tongeren: “Dit is de eerste en de laatste keer geweest”

    Op 29 juni vorig jaar pleegden vier daders een plofkraak in het kantoor van bpost aan de Wijkstraat in Tongeren. Een van hen, een twintiger uit Utrecht, kon later aan de hand van een bloedspoor op de deurstijl geïdentificeerd worden en riskeert nu zeven jaar cel. Hij bekende voor de strafrechter dat hij de explosieven tot ontploffing bracht en dat hij een deel van de buit van 35.000 euro opstreek. “Hij is dom geweest, was onervaren en heeft daardoor een grote fout gemaakt.”