De 200 geschenken komen kinderen uit kwetsbare gezinnen ten goede.
Volledig scherm
De 200 geschenken komen kinderen uit kwetsbare gezinnen ten goede. © Stad Tongeren

Huis van het Kind schenkt 200 verrassingspakketten aan kinderen uit kwetsbare gezinnen

TongerenHet Tongerse Huis van het Kind deelt 200 geschenkzakken uit aan jonge kinderen uit gezinnen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming. “Zo hopen we hen extra te ondersteunen tijdens de kerstperiode”, klinkt het.

 1. Dennis (32) start fitnesszaak op zonder uitzicht op versoepelingen: “Hygiëne is in deze sector altijd al belangrijk geweest”
  PREMIUM
  Neerpelt/Genk

  Dennis (32) start fitness­zaak op zonder uitzicht op versoepe­lin­gen: “Hygiëne is in deze sector altijd al belangrijk geweest”

  Het zijn momenteel geen prettige tijden voor liefhebbers van fitness. Het coronavirus hield deze zaken al een groot deel van 2020 gesloten en momenteel is er zelfs geen uitzicht op een heropening. Toch houdt dat Dennis Van Samang (32) uit Neerpelt niet tegen om een nieuwe zaak te openen in Genk. “Het geloof is zo groot dat ik de sprong durf wagen”, vertelt de sportieveling.
 2. Sam Proesmans (BK Tongeren) is begripvol voor de beslissing van de basketbalfederaties om competities vanaf U14 stop te zetten
  Basketbal

  Sam Proesmans (BK Tongeren) is begripvol voor de beslissing van de basketbal­fe­de­ra­ties om competi­ties vanaf U14 stop te zetten

  Door de aanhoudende coronamaatregelen hebben de basketbalfederaties alle amateurcompetities vanaf U14 stopgezet. De evolutie van de pandemie is van die aard dat een snelle heropstart praktisch onmogelijk is. Secretaris-generaal Koen Umans van Basketbal Vlaanderen kon niet anders dan de beslissing nemen om de competitie te stoppen. In samenspraak met AWBB, de Waalse basketbalfederatie, worden ook de nationale reeksen bij de mannen (Top Division Men) stopgezet. Kinderen tot 14 jaar, de vrouwen van Athenas Lummen (Top Division 1) en de profs van Limburg United kunnen wel in competitieverband blijven spelen.
 3. Jo Santemans (Ladies Volley Limburg) over de herkansing in Oudegem: “Op een week tijd geen wonderen verwachten”
  Volleybal vrouwen Liga A

  Jo Santemans (Ladies Volley Limburg) over de herkansing in Oudegem: “Op een week tijd geen wonderen verwachten”

  Een week na de verloren bekerwedstrijd op het veld van Oudegem, trekken de meisjes van Ladies Volley Limburg opnieuw naar Oost-Vlaanderen. Vorige week werd duidelijk dat de ploeg van trainer Julien Van de Vyver nog matchritme miste. Of die achterstand zeven dagen later ingehaald is, valt nog af te wachten. “Verwacht geen wonderen, wij moeten stapsgewijs blijven werken”, zegt manager Jo Santermans.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is