Geert Landmeters
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Landmeters © Bart Borgerhoff

Honderden Tongenaren zoeken nieuwe huisarts na plots overlijden en pensionering: “Het tekort zal alleen maar groter worden”

TongerenEen huisdokter die plots overlijdt en een andere die aankondigt op pensioen te gaan: dat scenario zorgt voor een prangend tekort aan huisartsen in Tongeren. Honderden patiënten moeten op zoek naar een alternatief. “Als er geen jonge dokters bijkomen, wordt het écht problematisch", waarschuwt Geert Landmeters, voorzitter van de Huisartsenkring Tongeren. Hij haalt tal van pijnpunten aan en wijst naar de rol van de overheid.

 1. Vooruit Sint-Truiden dient klacht in bij gouverneur na verhitte discussie en geschrapt agendapunt op gemeenteraad

  Vooruit Sint-Trui­den dient klacht in bij gouverneur na verhitte discussie en geschrapt agendapunt op gemeente­raad

  De plannen van de stad Sint-Truiden om 1,7 miljoen in Droneport te pompen, hebben voor discussie en onrust gezorgd op de gemeenteraad. Oppositiepartij Vooruit wilde de kwestie bespreken op de zitting, maar zag het toegevoegde agendapunt verwijderd worden. Bovendien verwijt de partij de meerderheid om informatie achter te houden. Vooruit dient opnieuw een klacht in bij de gouverneur.
  Sint-Truiden
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.