Het schilderij van kunstenares Cindy Wright.
Volledig scherm
Het schilderij van kunstenares Cindy Wright. © luc daelemans

Hedendaagse kunst pronkt tijdelijk in het Gallo-Romeins Museum

TongerenHet Tongerse cultuurfestival MoMeNT en het Gallo-Romeins Museum slaan de handen in elkaar voor In situ. Onder die noemer worden er tijdelijk hedendaagse kunstwerken tentoongesteld in de permanente expo van het museum.

 1. Honderd mensen komen bloed doneren in kasteeldomein van Alden Biesen: “Bijzonder om éindelijk eens binnen te kunnen kijken”
  PREMIUM
  Bilzen

  Honderd mensen komen bloed doneren in kasteeldo­mein van Alden Biesen: “Bijzonder om éindelijk eens binnen te kunnen kijken”

  Het Rode Kruis zakte donderdag af naar Alden Biesen voor een bloedinzamelactie. Honderd mensen kregen de kans om in de bijzondere setting van het kasteeldomein bloed te doneren. Een gebeuren dat kon rekenen op veel interesse, want er konden geen inschrijvingen meer bij. “En dat is heel fijn, want we kunnen die donaties zeker gebruiken”, aldus het Rode Kruis.
 2. RESTOTIP. Plantaardige lunch en zoetigheden met liefde bij ‘In ‘t Grün’
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP. Plantaardi­ge lunch en zoetighe­den met liefde bij ‘In ‘t Grün’

  Nu alle horeca-uitbaters eindelijk weer mogen doen wat ze het liefste doen, kan ook de droom van de Zonhovense Noura Khenfi (33) uitkomen. Zo opende ze afgelopen maand haar eigen, gloednieuwe zaak ‘In ‘t Grün’ in de Hasseltse Ridderstraat. Een plek waar voortaan elke Hasselaar en passant kan genieten van plantaardige lunch en gebak, met liefde gemaakt door de kersverse uitbaatster zelf. Wij proefden alvast met plezier.
 3. De 6 mooiste plekjes in Genk volgens rapper Tiewai: “Koffie drinken tussen de vinylplaten bij George & The Bear vind ik zalig”
  PREMIUM
  Genk

  De 6 mooiste plekjes in Genk volgens rapper Tiewai: “Koffie drinken tussen de vinylpla­ten bij George & The Bear vind ik zalig”

  Door de coronacrisis trekken we er steeds vaker op uit in eigen land. Er valt dan ook heel wat te ontdekken. En de Limburgse stad Genk hoeft wat dat betreft allesbehalve onder te doen. Maar welke plekjes moet je als toerist of als rasechte Genkenaar zekér eens bezoeken? Wij vroegen het aan geboren en getogen Genkenaar Thierry Verjans, beter bekend onder zijn artiestennaam Tiewai.