Govert in de nieuwe W817-film.
Volledig scherm
PREMIUM
Govert in de nieuwe W817-film. © 8eraf

Govert (48) schittert als Steve in W817-film: “Als ik met mijn rol iets heb betekend voor de LGBTQI+-gemeenschap, dan ben ik daar heel fier op”

TongerenVanaf 8 december kan het grote publiek gaan kijken naar de langverwachte bioscoopfilm van W817. Eén van de hoofdrollen wordt vertolkt door Govert Deploige (48), een geboren Tongenaar. Hij speelt de iconische rol van Steve, waarmee hij rond de eeuwwisseling in de prijzen viel. Waar hij toen een jonge twintiger speelde, is hij nu een rijpe veertiger. “Toch was het geen lange zoektocht om de Steve in mezelf terug te vinden", glimlacht de acteur. “Het personage is een deeltje van mezelf geworden.”

 1. Limburgse vriendengroep organiseert gloednieuw bierfestival ‘The Beer Experience' in Heusden-Zolder: “Voor gewone bierliefhebbers en gepassioneerde bierfreaks tot foodies en dagjestoeristen”
  Heusden-Zolder

  Limburgse vrienden­groep organi­seert gloednieuw bierfesti­val ‘The Beer Experience' in Heus­den-Zol­der: “Voor gewone bierlief­heb­bers en gepassio­neer­de bierfreaks tot foodies en dagjestoe­ris­ten”

  Muziek, lezingen, lekker eten, een historische locatie en uiteraard bier: dat is het concept van het nieuwe bierfestival ‘The Beer Experience’. Op 19 en 20 maart 2022 zetten CC De Muze en ZLDR Luchtfabriek al hun zalen open om bierliefhebbers uit heel Limburg en ver daarbuiten te ontvangen.
 2. ‘Lisa’-acteur Govert Deploige raakt al vijf jaar geen druppel alcohol meer aan: “Een van m’n beste beslissingen ooit”
  PREMIUM
  TV

  ‘Li­sa’-ac­teur Govert Deploige raakt al vijf jaar geen druppel alcohol meer aan: “Een van m’n beste beslissin­gen ooit”

  Hij woont met zijn vrouw, actrice Britt Van Der Borght (47) en hun dochter Lotus op een boerderij, waar hij paarden kweekt en traint. “Ik geef het toe: corona begint toch op mijn geluk te wegen,” zegt Govert Deploige (48), die in de vtm-telenovelle ‘Lisa’ de sympathieke John speelt en die we nog kennen als homoseksuele Steve uit de jeugdreeks ‘W817’. “Financieel is het natuurlijk niet evident. Britt zag al haar acteerwerk door corona geschrapt worden. Gelukkig kreeg zij een overbruggingsvergoeding, want anders hadden we het misschien niet gered. Maar Britt is niet bij de pakken blijven zitten. Ze heeft tijdens de coronacrisis een lang gekoesterde droom gerealiseerd en richtte een eigen bedrijfje op: Zoppa, een webshop die handgemaakte natuurzeep aanbiedt.”
 3. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.