Het unieke Romeinse vervloekingsplaatje.
Volledig scherm
Het unieke Romeinse vervloekingsplaatje. © Mine Dalemans

Gallo-Romeins Museum pakt uit met uniek Tongers vervloekingsplaatje

Bezoekers van het Gallo-Romeins Museum kunnen voortaan kennismaken met een wel heel bijzonder object: een loden vervloekingsplaatje uit de Romeinse tijd. Met zo’n plaatje trachtte men onheil over iemand af te roepen. Het in onze regio vervaardigde vervloekingsplaatje werd enkele jaren geleden opgegraven in Tongeren. Een team van specialisten onderzocht het grondig en heeft de vondst nog maar net gepubliceerd.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Robin Schoenaker en Sporting Pelt winnen overtuigend derby bij HC Tongeren: “Mentale opsteker na uitschuiver tegen Kembit Lions”

  Robin Schoenaker en Sporting Pelt winnen overtui­gend derby bij HC Tongeren: “Mentale opsteker na uitschui­ver tegen Kembit Lions”

  Het eerste kwartier was evenwichtig. Dan sloeg een ijzersterk Sporting Pelt een eerste kloofje langs de hoekspelers Bart Köhlen en Tommie Falke. Tongeren met regisseur Arber Qerimi probeerde na de rust de bakens te verzetten, maar Pelt bleef heer en meester met een glansrol voor Nederlands internationaal Robin Schoenaker. Het werd een overtuigende 25-34 overwinning.