Liefhebbers kunnen tijdens de Archeologiedagen het Gallo-Romeins Museum op een andere manier ontdekken.
Volledig scherm
Liefhebbers kunnen tijdens de Archeologiedagen het Gallo-Romeins Museum op een andere manier ontdekken. © Karolien Coenen

Gallo-Romeins Museum organiseert archeologiecursus tijdens vierde editie Archeologiedagen

TongerenTijdens de vierde editie van de Archeologiedagen op 9 en 10 oktober geeft het Gallo-Romeins Museum een cursus archeologie. Op die manier kan jong en oud kennismaken met het mysterieuze vak. “Archeologie spreekt tot onze verbeelding én is maatschappelijk relevant", klinkt het.

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Teseum pakt uit met 3D-voorstelling van oude basilieken in laatste fase Terra Mosana-project
  PREMIUM
  Tongeren

  Teseum pakt uit met 3D-voorstel­ling van oude basilieken in laatste fase Terra Mosa­na-pro­ject

  De sporen van het rijke verleden van Tongeren zijn intussen al enkele jaren te bewonderen in het Teseum. Vanaf deze week pakt het museum ook uit met een 3D-expo die de restanten van de geschiedenis weer helemaal tot leven wekken. “We kunnen 100 keer voorbij de restanten van een muur lopen, maar de 3D-beelden maken het verhaal pas compleet", klinkt het. De expo vormt tegelijkertijd het sluitstuk van het Europese Terra Mosana-project.
 2. Koppel krijgt celstraf, boete en rijverbod voor blokkeren vuilniswagen: “belachelijk gedrag”
  PREMIUM

  Koppel krijgt celstraf, boete en rijverbod voor blokkeren vuilniswa­gen: “belache­lijk gedrag”

  Een koppel uit As blokkeerde op 28 april vorig jaar opzettelijk de doorgang voor de vuilniswagen door twee wagens dwars over de rijbaan te parkeren. Ze waren kwaad omdat hun vuilniszakken al een aantal keer niet meegenomen werden en filmden nadien ook het optreden van de politie. “Belachelijk en absoluut ontoelaatbaar,”oordeelde de strafrechter, die hen elk 15 dagen cel, een boete van 2.000 euro en een rijverbod van een maand oplegde.