Het vaccinatiecentrum in Tongeren.
Volledig scherm
Het vaccinatiecentrum in Tongeren. © Karolien Coenen

Extra bewakingscamera’s moeten vaccinatiecentrum van Tongeren beveiligen na dubbele inbraak

TongerenDe stad Tongeren plaatst extra bewakingscamera’s op de site rond het vaccinatiecentrum op De Motten. Er werd op korte tijd twee keer ingebroken.

 1. Sint-Truiden waarschuwt inwoners voor huidkanker met campagne ‘Pet bij, huid blij’
  Sint-Truiden

  Sint-Trui­den waarschuwt inwoners voor huidkanker met campagne ‘Pet bij, huid blij’

  De zomer staat voor de deur, de zon komt steeds vaker tevoorschijn en de temperaturen gaan al flink de hoogte in. Kortom: heerlijk genieten, maar tegelijkertijd kan de uv-straling van de zon voor heel wat problemen zorgen. Om de Truienaars attent te maken op de risico’s van langdurige en onbeschermde blootstelling aan de zon, komt het stadsbestuur met de campagne ‘Pet bij, huid blij' op de proppen. Filmpjes van dermatologen, kunstzinnige hoofddeksels en zonnecrème doen hun intrede in Sint-Truiden.
 2. ASSISEN. Zo schetsen deskundigen de persoonlijkheid van beschuldigden op moordproces van Silvio Aquino: “Van leugenaar tot opgeblazen zelfbeeld”
  Oudsbergen

  ASSISEN. Zo schetsen deskundi­gen de persoon­lijk­heid van beschuldig­den op moordpro­ces van Silvio Aquino: “Van leugenaar tot opgeblazen zelfbeeld”

  De vermeende opdrachtgever Martino Trotta en de vier ‘uitvoerders’ van de Hamidovic-clan die betrokken waren bij de moord op Silvio Aquino op 27 augustus 2015 zijn allemaal toerekeningsvatbaar. Dat blijkt uit het oordeel van het college van deskundigen die woensdag een beeld van hun persoonlijkheidsstructuren schetste. Er vallen wel een aantal kenmerken op. “Zowel Martino Trotta als Sandro Hamidovic hebben een opgeblazen zelfbeeld", klinkt het.
 3. Op huizenjacht in… Kwaadmechelen: “Relatief goedkoop in vergelijking met buurgemeenten, maar dat merk je aan de vraag”
  PREMIUM
  Ham

  Op huizen­jacht in… Kwaadmeche­len: “Relatief goedkoop in vergelij­king met buurgemeen­ten, maar dat merk je aan de vraag”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Kwaadmechelen, waar de relatief lage prijzen veel gegadigden lokken. “Ook steeds meer ondernemers en winkelketens komen naar Kwaadmechelen.”
 4. Ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”
  PREMIUM
  Hasselt

  Ex-volleybal­speel­ster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”

  Een wandeltocht van 80 kilometer van Knokke-Heist naar de Panne: dat staat zaterdag op het programma van Hasseltse ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) en haar neven Yannick (29) en Kim (36) Vanbrabant. De drie hopen zo, samen met een sleutelhangerverkoop en een gesigneerd truitje van Wout Van Aert, 7.000 euro in te zamelen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte die Tuki vzw ondersteunt. “Zelfs één van de zwaarste schouderbreuken houdt me niet tegen om die kilometers voor hen te wandelen”, zegt Nora.