De Genkse kunstenaar Aaron-Victor Peeters bij zijn installatie boven de pas opengelegde Jeker.
Volledig scherm
De Genkse kunstenaar Aaron-Victor Peeters bij zijn installatie boven de pas opengelegde Jeker. © Karolien Coenen

Expo ‘Time is on my side’ strijkt neer in Tongeren: “125 kilo bronzen confetti en een boot boven de Jeker moeten mensen opnieuw hoop geven”

In de Ursulakapel in Tongeren loopt dezer dagen de expo ‘Time is on my side’. Curator van dienst is de nog maar 25-jarige PXL-student Maxim Renard, die ook dit jaar weer de kunstwereld doet opkijken met een tentoonstelling van hoog niveau. “Ik probeer de mensen hoop te geven”, zegt Maxim, die tijdens de lockdown zijn relatie op de klippen zag lopen.  

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.