Het werk van Michelangelo Pistoletto, gevormd door boeken in de bib, kondigt kunstenfestival Moment aan.
Volledig scherm
Het werk van Michelangelo Pistoletto, gevormd door boeken in de bib, kondigt kunstenfestival Moment aan. © Foto Borgerhoff

Drie ringen beheersen Tongeren: van boeken in bib tot grafheuvels in park

TONGERENIn het Pliniuspark worden drie Romeinse grafheuvels aangelegd in het kader van Moment, het kunstenfestival dat nog tot de winter loopt. Ze beelden het kunstwerk 'Het symbool van het Derde Paradijs' van de Italiaan Michelangelo Pistoletto (84) uit. Zes maanden lang duiken de drie ringen op in Tongeren.

 1. Zes mannen, waaronder priester en ex-raadslid Vlaams Belang, voor rechter voor vernielen kunstwerk Holy Cow
  PREMIUM
  Borgloon

  Zes mannen, waaronder priester en ex-raads­lid Vlaams Belang, voor rechter voor vernielen kunstwerk Holy Cow

  Kunstenaar Tom Herck is de eerste om toe te geven dat zijn kunstwerk van de opgehangen gekruisigde koe voor controverse kan zorgen. Maar dat zijn tentoonstelling van de Holy Cow in de kerk van Kuttekoven bij Borgloon eind 2017 vandalen aanzette tot een gewelddadig optreden, gaat ook voor hem een hele brug te ver. De rechtszaak tegen de zes beklaagden – waaronder een priester en een ex-raadslid van het Vlaams Belang – die terechtstaan voor de vernielingen aan het kunstwerk en de kerk zelf wordt op 26 mei volgend jaar behandeld voor de strafrechtbank in Tongeren.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Tongeren op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Tongeren op zondag 18 oktober

  In Tongeren zijn er op één dag 12 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 11. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 66 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Tongeren komt dat getal nu op 212 te liggen. Tongeren heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. De coronacijfers in Tongeren van maandag 12 oktober

  De coronacij­fers in Tongeren van maandag 12 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Tongeren minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 35. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tongeren op 112 te liggen. Omdat Tongeren meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Stevige factuur voor dertiger die stapel afval verbrandde: brandweer dacht aan bedrijfsbrand en rukte massaal uit
  Bilzen

  Stevige factuur voor dertiger die stapel afval verbrandde: brandweer dacht aan bedrijfs­brand en rukte massaal uit

  Een dertiger uit Bilzen wilde op 21 januari zijn boerderij opruimen. Al het afval – golfplaten en een microgolfoven incluis – stapelde hij op en stak hij in brand. Maar de vlammen laaiden zo hoog op dat de brandweer dacht aan een bedrijfsbrand en vol alarm sloeg. Resultaat: een factuur van 1.700 euro, mogelijk nog gevolgd door een stevige boete van de strafrechter. “Ik ben hier erg van geschrokken.”