Leerlingen van het zesde jaar in VIIO Tongeren willen sensibiliseren en gaan daarom debatten houden over het klimaat in hun school.
Volledig scherm
Leerlingen van het zesde jaar in VIIO Tongeren willen sensibiliseren en gaan daarom debatten houden over het klimaat in hun school. © Mine Dalemans

Debatgroepen over klimaat op de
middelbare school VIIO Tongeren

Karolien, Charlotte, Anna, JImmy, Imke en Natacha. Vijf meisjes en een jongen van 17 en 18 jaar die momenteel studeren aan VIIO Tongeren,  komen uit hun comfortzone en staan op de bres voor het klimaat. Ze hebben één keer gespijbeld om mee op te stappen in de klimaatmars. Maar ze willen méér. Samen met de directie en leraren van hun school werken ze aan een ambitieus plan om individueel, op school en voor het land acties op te zetten voor het klimaat. “We geven hen een forum”, reageerde Guy Voets, de directeur van de school die het engagement van de leerlingen voor het klimaat omarmt en mede in goeie banen leidt.

0 reacties

 1. LVL-coach Julien Van De Vyver is ondanks finaleverlies toch fier op zijn ploeg: “Asterix was niet te pakken”
  Volleybal Liga A

  LVL-coach Julien Van De Vyver is ondanks finalever­lies toch fier op zijn ploeg: “Asterix was niet te pakken”

  Ladies Volley Limburg heeft niet kunnen stunten in de titelfinale. De Limburgse volleybalvrouwen botsten op een subliem Asterix. LVL kon op geen enkel moment de uittredende en nieuwe kampioen uit evenwicht brengen. “Asterix is de verdiende kampioen”, vertelde coach Julien Van De Vyver die zijn dochter Jutta de titel zag pakken. “Jammer voor ons, maar ik kan niet anders dan heel tevreden en fier te zijn. We zijn de tweede ploeg van het land.”
 2. UAU Collectiv verbindt kunst met culinair genot in ‘Brousse’: “Delen van eten en gedachten staat hier centraal”
  PREMIUM
  Hasselt

  UAU Collectiv verbindt kunst met culinair genot in ‘Brousse’: “Delen van eten en gedachten staat hier centraal”

  Vanaf dit weekend pakt het Hasseltse architectenbureau UAU Collectiv uit met ‘Brousse’, een gloednieuwe ruimte als aanvulling op hun kantoor aan de Kunstlaan waar kunst en culinair genot samenkomen. Bedoeling is om daar, samen met verschillende curatoren, een ‘foodsharing’-concept op te starten tijdens expo’s van jonge talentvolle kunstenaars. Zo mag de Hasseltse kunstenaar Stefan Peters deze zaterdag met de vertoning ‘Locus Amoenus’ alvast de spits afbijten.
 1. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

 2. Boze Tesla-rijdster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"
  Play

  Boze Te­sla-rijd­ster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"