Volledig scherm
© Photo News

Daling van aantal besmettingen in Tongeren op maandag 19 oktober

 1. 2 jaar cel voor Truiense zestiger die slagen uitdeelt met samoeraizwaard
  Sint-Truiden

  2 jaar cel voor Truiense zestiger die slagen uitdeelt met samoerai­zwaard

  Een 63-jarige man uit Sint-Truiden is bij verstek veroordeeld tot een celstraf van twee jaar nadat hij op 17 juli 2018 slagen uitdeelde met een borstelsteel en een houten samoeraizwaard. Dat laatste ‘wapen’ sneuvelde bij de feiten. Het slachtoffer kon meer dan vier maanden niet gaan werken ten gevolge van zijn verwondingen. De zestiger werd in het verleden meermaals correctioneel veroordeeld en moet ook een boete betalen van 2.000 euro. Het samoeraizwaard wordt verbeurdverklaard.
 2. Tot twaalf jaar cel gevorderd voor Belgisch-Nederlandse bende die synthetische drugs produceert en verkoopt: “Ze moeten enorm veel winst gemaakt hebben”
  PREMIUM
  Lanaken

  Tot twaalf jaar cel gevorderd voor Bel­gisch-Nederland­se bende die syntheti­sche drugs produceert en verkoopt: “Ze moeten enorm veel winst gemaakt hebben”

  Voor de strafrechtbank in Tongeren heeft de aanklager 12 jaar cel gevorderd voor de leider van een Belgisch-Nederlandse bende van in totaal twaalf kompanen. Ze produceerden ‘op grote schaal’ synthetische drugs in hun labo in Maastricht en wilden ook een professionele wietplantage opzetten in Lanaken. Maar door een brand in het drugslab werd de organisatie opgerold. “Ze moeten voordien enorme winsten hebben gemaakt.”
 1. Dertiger staat terecht nadat hij rivaal neersteekt met mes
  PREMIUM
  Bilzen

  Dertiger staat terecht nadat hij rivaal neersteekt met mes

  Een 35-jarige man uit Bilzen riskeert een celstraf van 30 maanden omdat hij op 31 juli 2019 zijn rivaal G. (43) neerstak met een keukenmes. Een confrontatie tussen de twee heren na een aanslepende ruzie over geld en drugs lag aan de basis van de feiten. Ook het slachtoffer hangt 18 maanden cel boven het hoofd omdat hij zijn aanvaller bedreigde en sloeg. Al liep de man zware verwondingen op. “Door de wonde in de onderbuik lagen zijn ingewanden deels uit het lichaam.”
 2. Hasselaar belaagt ex met oude naaktbeelden: 1 jaar cel met uitstel
  Hasselt

  Hasselaar belaagt ex met oude naaktbeel­den: 1 jaar cel met uitstel

  Een 59-jarige man uit Hasselt krijgt één jaar cel met uitstel voor de jarenlange belaging van zijn ex-partner. Tussen het najaar van 2017 en begin 2019 bleef hij haar sms-berichten en mails sturen waarin hij vaak alludeerde op de naaktfoto’s en -filmpjes die hij nog in zijn bezit had. Hij werd geregeld aangemaand om zijn gedrag te stoppen, maar kon zich niet inhouden. Om te ontkomen aan een effectieve celstraf, moet hij zich nu laten begeleiden. Op burgerlijk gebied dient hij het slachtoffer 2.797,82 euro te betalen.
 1. Pyromaan steekt per ongeluk zichzelf in brand
  Play

  Pyromaan steekt per ongeluk zichzelf in brand

 2. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers