De kliminstructeur en de ouders van Sieb getuigden eerder al voor de strafrechtbank over de gitzwarte dag.
Volledig scherm
PREMIUM
De kliminstructeur en de ouders van Sieb getuigden eerder al voor de strafrechtbank over de gitzwarte dag. © Mine Dalemans

Celstraf met uitstel voor kliminstructeur nadat Sieb (14) dodelijke val maakt: “Ik heb hem nog in de ogen gekeken en een compliment gegeven... Het spijt me zo”

Tongeren/HamoirDe 45-jarige kliminstructeur die op 3 september 2015 de 14-jarige Sieb beveiligde toen de jongen tijdens een klimstage met school in een steengroeve in Hamoir een dodelijke val maakte, is veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden met uitstel voor onopzettelijke doodslag door een gebrek aan voorzichtigheid. Tijdens de behandeling van de zaak getuigde de instructeur hoe die dag zijn leven voor altijd veranderde. Ook voor de ouders van Sieb stortte hun wereld in.

 1. Bilzen en Tongeren mikken op eigen vaccinatiedorp, maar ook Voeren wil lokaal centrum: “Volksverhuizing vermijden”
  PREMIUM
  Bilzen/Tongeren/Voeren

  Bilzen en Tongeren mikken op eigen vaccinatie­dorp, maar ook Voeren wil lokaal centrum: “Volksver­hui­zing vermijden”

  Limburg krijgt minstens 16 vaccinatiedorpen om de ruime bevolking in te enten tegen het coronavirus. Volgens burgemeester van Bilzen Johan Sauwens (Trots op Bilzen) komt er zeker eentje in zijn stad. Ook Tongeren, dat eveneens tot de eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg behoort, bekijkt mogelijke locaties om een vaccinatiedorp uit te bouwen. “We willen hoe dan ook een volksverhuizing vermijden”, klinkt het.
 2. Kliminstructeur voor rechter nadat Sieb (14) dodelijke val maakt tijdens schooluitstap: “Zo’n mooie gast, ik kan maar niet begrijpen wat er gebeurd is”
  PREMIUM
  Tongeren/Hamoir

  Klimin­struc­teur voor rechter nadat Sieb (14) dodelijke val maakt tijdens schooluit­stap: “Zo’n mooie gast, ik kan maar niet begrijpen wat er gebeurd is”

  Op 3 september 2015 viel Sieb (14) tijdens een klimstage met zijn klasgenoten in de voormalige steengroeve van Comblain-la-Tour in Hamoir achttien meter naar beneden. De jongen overleefde de val van de rots niet. De ervaren instructeur die Sieb beveiligde, vraagt zich sindsdien nog elke dag af hoe dat klimtouw plots uit zijn handen kon glippen. De man riskeert twee jaar cel met uitstel voor onopzettelijke doodslag. Voor de strafrechtbank getuigde ook de papa van Sieb. “1.928 dagen geleden stond ons leven plots stil. Onze wereld stortte in door iets wat nooit had mogen gebeuren.”
 1. Twee twintigers riskeren vijf jaar cel voor gewapende overval in huis van ‘beste vriendin’
  PREMIUM
  Tongeren/Lanaken

  Twee twintigers riskeren vijf jaar cel voor gewapende overval in huis van ‘beste vriendin’

  Een 27-jarige man uit Veldwezelt riskeert samen met een kompaan (23) een celstraf van vijf jaar omdat hij op 9 augustus vermomd en gewapend binnenviel in de woning van zijn ‘beste vriendin’ uit Tongeren. De twee waren op zoek naar geld en drugs, maar moesten zonder buit vluchten. J. (27) ontkent dat hij een wapen tegen het hoofd van zijn vriendin hield. “Ze zou anders ook wel zijn stem of ogen herkend hebben”, benadrukte zijn advocaat.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter