Het AZ Vesalius in Tongeren kent een corona-uitbraak, maar de situatie is er onder controle, zo meldt het ziekenhuis.
Volledig scherm
Het AZ Vesalius in Tongeren kent een corona-uitbraak, maar de situatie is er onder controle, zo meldt het ziekenhuis. © Karolien Coenen

AZ Vesalius Tongeren kampt met interne corona-uitbraak, situatie is onder controle: “Geen indicaties die wijzen op besmettelijke virusvariant”

TongerenIn de Tongerse campus van AZ Vesalius zijn er de afgelopen week interne coronabesmettingen vastgesteld bij 19 patiënten en 7 personeelsleden. De Covid-patiënten verblijven momenteel op een aparte afdeling. “De situatie is onder controle. Er zijn geen indicaties dat het bij deze besmettingen om de Britse variant van het virus gaat”, klinkt het.

 1. Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslaggevende factor geweest te zijn”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslagge­ven­de factor geweest te zijn”

  Hulplijn 1712 heeft vorig jaar in Limburg alleen liefst 1.639 oproepen gekregen voor huiselijk geweld. Dat is de helft meer dan in 2019. In het merendeel van de gevallen ging het om kindermishandeling en partnergeweld tijdens de lockdown. Al is er ook een lichtpuntje: slachtoffers vonden ook vaker dan voorheen de weg naar hulpverlening, waardoor het gerecht net niet vaker dan anders tussenbeide moest komen.
 2. Katrien genomineerd voor zorgkundige van het jaar: “Het voorbije jaar dat was niet verplegen, dat was ploeteren”
  PREMIUM
  Dendermonde/Aalst

  Katrien genomi­neerd voor zorgkundi­ge van het jaar: “Het voorbije jaar dat was niet verplegen, dat was ploeteren”

  Katrien Lauwaet (45) uit Oudegem, al meer dan twintig jaar werkzaam in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst, is genomineerd voor de titel van zorgkundige van het jaar. Zelf blijft ze er liever bescheiden onder, al noemt ze 2020 ‘een hectisch en zwaar jaar’. “Het was behelpen en psychisch heel moeilijk”, zegt ze. “Daarom zou ik de titel liever opdragen aan alle zorgkundigen in dit land.”
 1. Dronken vrouw riskeert twee jaar cel omdat ze partner zwaar verwondt met mes: “waarschijnlijk hebben we elkaar aangevallen”
  Genk

  Dronken vrouw riskeert twee jaar cel omdat ze partner zwaar verwondt met mes: “waar­schijn­lijk hebben we elkaar aangeval­len”

  Een 34-jarige vrouw uit Genk haalde op 6 januari 2018 met een vleesmes uit naar haar partner tijdens een ruzie in hun woning in Bilzen. De man liep zware verwondingen op aan de onderarm en moet daarvoor nu nog een nieuwe operatie ondergaan. “Ik weet er zelf niet veel meer van”, getuigde Genkse voor de strafrechter. “We zijn beiden in het ziekenhuis beland.” De vrouw riskeert twee jaar cel.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen