Het Jessa Ziekenhuis begon vanavond al met vaccineren. Op deze foto zet algemeen directeur dokter Yves Breysem het allereerste vaccin bij urgentie-arts en medisch diensthoofd van de spoedafdeling Agnes Meersman.
Volledig scherm
Het Jessa Ziekenhuis begon vanavond al met vaccineren. Op deze foto zet algemeen directeur dokter Yves Breysem het allereerste vaccin bij urgentie-arts en medisch diensthoofd van de spoedafdeling Agnes Meersman. © Jessa Ziekenhuis

AZ Vesalius en Sint-Franciscus Ziekenhuis mogen vaccinatie personeelsleden volgende week opstarten

Bilzen/Heusden-Zolder/TongerenHet ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg heeft donderdag goed nieuws gekregen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zo mogen het Jessa Ziekenhuis en Sint-Trudo Ziekenhuis onmiddellijk beginnen met het vaccineren van personeel, maar ook AZ Vesalius en het Sint-Franciscus Ziekenhuis hebben de toestemming om in de loop van volgende week te starten.

 1. Marie-France Corswarem (49) maakte de opkomst van de padelsport vanop de eerste rij mee: “Corona heeft de sport een nog grotere boost gegeven”
  PREMIUM
  Limburg

  Ma­rie-Fran­ce Corswarem (49) maakte de opkomst van de padelsport vanop de eerste rij mee: “Corona heeft de sport een nog grotere boost gegeven”

  Terwijl een groepje dertigers uitpuft op een bankje en verkoeling zoekt bij een drinkbus, staan vier jongeren een pleintje verder dansend op het ritme van de muziekbox een balletje op en neer te slaan. Verderop is een zakenman op rust op zoek naar zijn balletje, dat door zijn schoonbroer uit de kooi werd geslagen. Het is een inmiddels herkenbaar fenomeen op een doordeweekse avond aan een gemiddeld sportcentrum in Limburg. Dit succesverhaal heet ‘padel’. Drie jaar geleden had u er nog nooit van gehoord, nu ontsnapt niemand nog aan de razendpopulaire racketsport.
 2. Van accountmanager tot schoonheidsspecialiste: pas omgeschoolde Mica (30) heropent browbar
  PREMIUM
  Tongeren

  Van accountma­na­ger tot schoon­heids­spe­ci­a­lis­te: pas omgeschool­de Mica (30) heropent browbar

  Het is zover: de schoonheidssalons mogen vandaag – na maanden wachten – weer van start gaan. Een heugelijk moment voor Mica Brouns (30), die haar browbar Skinfullness maar één maand kon openen. Een pijnlijk gegeven, want Mica schoolde zich om van accountmanager tot schoonheidsspecialiste. “Niet verwacht dat de semilockdown zo lang zou duren, maar ik ben heel blij dat ik m’n nieuwe passie weer kan beoefenen”, zegt ze.
 1. Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel
  Play
  bizar

  Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"