Vader Stefan C. volgt zelf elke dag het proces voor het hof van assisen in Tongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Vader Stefan C. volgt zelf elke dag het proces voor het hof van assisen in Tongeren. © Photo News

ASSISEN. Vader getuigt hoe hij zijn zoontje Ryan (6) vond nadat zijn ex de jongen gedood had: “een film die voor eeuwig op mijn netvlies gebrand staat”

Op het proces van Tamara N., de moeder die voor het hof van assisen in Tongeren bekende dat ze haar zoontje Ryan (6) op tweede kerstdag 2018 wurgde omdat ze hem ‘wilde meenemen uit een wereld van verdriet’, getuigde vandaag de vader van de jongen. Hij trof de kleine Ryan na de feiten als eerste levenloos aan in de badkamer van de woning van zijn ex. Tamara zelf lag bewusteloos  voor het bad na een zelfmoordpoging. “Ik heb Ryan nog proberen te reanimeren, maar voelde instinctief aan dat het te laat was. Ik heb mijn kind moeten afgeven op de meest brute manier en was alles kwijt.”

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”