Beschuldigde Tamara N. (38)
Volledig scherm
Beschuldigde Tamara N. (38) © Photo News

ASSISEN. Thuisverpleegster schuldig aan moord op haar zoontje Ryan (6): ‘een weloverwogen en geplande beslissing’

Thuisverpleegster Tamara Nuijts (38) is door het hof van assisen in Tongeren veroordeeld voor  de moord op haar zoontje Ryan. Op tweede kerstdag 2018 wurgde ze de jongen, toen 6 jaar oud, met een sjaal. De verdediging had aangehaald dat Tamara niet voorbedacht handelde toen ze haar kind tijdens een spel wilde meenemen in de dood. Maar de jury oordeelde daar anders over. “Tamara Nuijts heeft voldoende tijd gehad om zich te bedenken maar volhardde in haar beslissing om Ryan te doden. Ze heeft die beslissing op een weloverwogen en geplande wijze genomen.’

 1. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
  PREMIUM
  Herbricht

  Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

  Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.
 1. Jenevermuseum neemt collectie van legendarisch Antwerps jenevercafé volledig over: “Het oudste stuk dateert uit 1631"
  PREMIUM
  Hasselt

  Jenevermu­se­um neemt collectie van legenda­risch Antwerps jenever­café volledig over: “Het oudste stuk dateert uit 1631"

  Het legendarische jenevercafé De Vagant sluit dit weekend in Antwerpen de deuren. De afgelopen 36 jaar heeft eigenaar Ronald Ferket een indrukwekkende collectie objecten verzameld van Antwerpse stokerijen, maar ook van stokerijen uit andere Vlaamse provincies en uit Wallonië. De gehele collectie verhuist naar het Jenevermuseum in Hasselt, waar het publiek de bijzondere objecten op termijn ook zal kunnen bewonderen.