Beschuldigde Tamara N. (38)
Volledig scherm
Beschuldigde Tamara N. (38) © Photo News

ASSISEN. Thuisverpleegster schuldig aan moord op haar zoontje Ryan (6): ‘een weloverwogen en geplande beslissing’

Thuisverpleegster Tamara Nuijts (38) is door het hof van assisen in Tongeren veroordeeld voor  de moord op haar zoontje Ryan. Op tweede kerstdag 2018 wurgde ze de jongen, toen 6 jaar oud, met een sjaal. De verdediging had aangehaald dat Tamara niet voorbedacht handelde toen ze haar kind tijdens een spel wilde meenemen in de dood. Maar de jury oordeelde daar anders over. “Tamara Nuijts heeft voldoende tijd gehad om zich te bedenken maar volhardde in haar beslissing om Ryan te doden. Ze heeft die beslissing op een weloverwogen en geplande wijze genomen.’

 1. UHasselt wint Limburgse Persprijs 2022: “Mooie erkenning voor het knappe onderwijs en onderzoek aan onze universiteit”
  PREMIUM
  Hasselt

  UHasselt wint Limburgse Persprijs 2022: “Mooie erkenning voor het knappe onderwijs en onderzoek aan onze universi­teit”

  UHasselt mag zich de trotse laureaat noemen van de Limburgse Persprijs 2022. Ook ASL Group en Rigoreous werden in de bloemetjes gezet. “Deze Limburgse ondernemingen tonen elk op hun eigen manier de kracht en de impact van creatieve communicatie. Dat maatschappelijk aandeel valt niet te onderschatten”, zegt Johann Leten als gedelegeerd bestuurder van Voka.
 2. Petros Papanicolaou en Full Hasselt winnen razend spannende derby tegen Pibo Bilzen in slotminuut: “Dit was een thriller die we absoluut moesten winnen”
  futsal eerste nationale

  Petros Papanico­laou en Full Hasselt winnen razend spannende derby tegen Pibo Bilzen in slotminuut: “Dit was een thriller die we absoluut moesten winnen”

  In de hoogste futsalreeks stond dit weekend de Limburgse derby tussen Full Hasselt en Pibo Bilzen geprogrammeerd. Beide teams wilden weg uit de onderste regionen van de klassering en serveerden het talrijk opgekomen publiek een prima partij met een adembenemend slot. Op dertig seconden van het einde wees het scorebord nog een 3-3 stand aan. In een absoluut dol einde bezorgden Kaddouri en Halim de thuisploeg alsnog de zege. “In vele wedstrijden schoven we in de slotfase ongelukkig onderuit. Nu gebeurde het omgekeerde en kunnen we terug naar boven kijken”, slaakte Hasselt-coach Petros Papanicolaou na afloop een zucht van opluchting.