Beschuldigde Tamara N. (38)
Volledig scherm
Beschuldigde Tamara N. (38) © Photo News

ASSISEN. Thuisverpleegster schuldig aan moord op haar zoontje Ryan (6): ‘een weloverwogen en geplande beslissing’

Thuisverpleegster Tamara Nuijts (38) is door het hof van assisen in Tongeren veroordeeld voor  de moord op haar zoontje Ryan. Op tweede kerstdag 2018 wurgde ze de jongen, toen 6 jaar oud, met een sjaal. De verdediging had aangehaald dat Tamara niet voorbedacht handelde toen ze haar kind tijdens een spel wilde meenemen in de dood. Maar de jury oordeelde daar anders over. “Tamara Nuijts heeft voldoende tijd gehad om zich te bedenken maar volhardde in haar beslissing om Ryan te doden. Ze heeft die beslissing op een weloverwogen en geplande wijze genomen.’

 1. 37 maanden cel voor gewapende overval op huisarts
  Hasselt

  37 maanden cel voor gewapende overval op huisarts

  Een Hasseltse huisarts (75) werd op 15 juni 2018 beroofd door een viertal mensen. Drie minderjarigen verschenen voor de jeugdrechtbank, één 21-jarige man zonder gekend adres is bij verstek veroordeeld tot 37 maanden cel. Bij de overval werd 7.000 euro buitgemaakt. Ook liep de huisdokter een schrik op voor gelijkaardige gebeurtenissen in de toekomst. Pas nadat de verdachte bij andere feiten betrokken was, kwamen de speurders hem ook voor deze overval op het spoor. De man moet ruim 7.000 euro schadevergoeding aan de dokter en staat ook nog eens in voor 7.414 euro gerechtskosten.
 2. Valentin weigerde vaccin, maar keek vervolgens de dood in de ogen: “Zonder de goede zorgen in het ziekenhuis was ik er niet meer geweest”
  Tongeren

  Valentin weigerde vaccin, maar keek vervolgens de dood in de ogen: “Zonder de goede zorgen in het ziekenhuis was ik er niet meer geweest”

  Valentin Roosen vocht de afgelopen weken tegen het coronavirus in het AZ Vesalius in Tongeren. De uitgeweken Limburger won de strijd, al moet hij mogelijk wel een longtransplantatie ondergaan. De 56-jarige Valentin weigerde aanvankelijk het vaccin, maar doet nu een oproep om dat slechte voorbeeld niet te volgen. “Ik heb me wat te veel laten leiden door negatieve berichten”, blikt hij terug.