Minister van Volksgezondheid Wouter Beke op de foto met UNIZO Limburg en Farmaline, het Tongerse online farmabedrijf.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Wouter Beke op de foto met UNIZO Limburg en Farmaline, het Tongerse online farmabedrijf. © RV

Apothekers woest op minister van Volksgezondheid Wouter Beke na foto met Farmaline: “Een kaakslag voor de zelfstandige apotheker”

De zelfstandige apothekers zijn erg boos op Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) nadat die op vraag van UNIZO Limburg op de foto ging met het Tongerse online farmaceutisch bedrijf Farmaline. “Dit is een kaakslag voor de zelfstandige apotheker”, zegt voorzitter Joeri Van Dijck van het Koninklijk Limburgs Apothekersverbond.” Het regende dan ook reacties van boze apothekers op de Facebookpagina van Wouter Beke.

6 reacties

 • Jacques Mertens

  2 jaar geleden
  Voor mijn tanden heb ik een speciale tandpasta nodig die ik enkel in de apotheek kan halen. Maar ik heb die het hele jaar door nodig, niet 1 keer. Dan begint het online voordeel zwaar door te wegen.
 • jef Bastieans

  2 jaar geleden
  Men moet op europees niveau medicijnen en prijzen onderhandelen en inkopen en dan verdelen aan alle apothekers. Een apotheker kan dan nog wel zijn eigen kruiden medicijnen voorschrijven dat is de meerwaarde van het ambacht. Gewoon kopen en verkopen van pillen is louter handel toch
 • Ramon Simon

  2 jaar geleden
  Apotherkers zijn niet verplicht om de maximumrpijs te vragen. Eens korting geen kan geen kwaad. Ik koop liever online omdat ik dan weet hoevel er in de kassa ligt, soms vershciet je u bij de apotheker.
 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  Wat is het probleem? Ik bestel mijn spullen die niet op doktersvoorschrift MOETEN, allemaal bij farmaline. Een doos vitamine B tabletten 4 euro beterkoop (identiek dezelfde verpakking en inhoud). Verzending inbegrepen.
 • Willy Devroey

  2 jaar geleden
  Ja, maar bij een gewone apotheker valt niks te rapen zeker? We weten toch al langer dat bij CD&V en Open Vld de postjes belangrijk zijn, niet de resultaten.
 1. ASSISEN. Martino Trotta geeft nu toch toe dat hij Hamidovic clan richting Silvio Aquino stuurde: “maar ik heb hen nooit opgedragen om Silvio om te brengen”
  Oudsbergen

  ASSISEN. Martino Trotta geeft nu toch toe dat hij Hamidovic clan richting Silvio Aquino stuurde: “maar ik heb hen nooit opgedragen om Silvio om te bren­gen”

  Martino Trotta (62) heeft bijna zeven jaar lang ontkend dat hij ook maar enige link vormde tussen de Hamidovic-clan en Silvio Aquino. Vandaag volgde aan het einde van de procesdag toch een gedeeltelijke bekentenis. “Ik heb gezegd dat Silvio veel geld had en heb zijn woning getoond. Maar ik kende hun plannen niet en ik heb hen nooit opgedragen dat ze hem moesten ombrengen.”
 2. RESTOTIP. Thuis genieten van het humeur van chef Celine bij gloednieuwe traiteur ‘Atelier C’
  PREMIUM

  RESTOTIP. Thuis genieten van het humeur van chef Celine bij gloednieu­we traiteur ‘Atelier C’

  Geen zin om te koken maar wel om gezellig thuis te tafelen? Die gedachte kent chef Celine Vekemans maar al te goed. Als antwoord opende ze twee weken geleden haar eigen traiteurzaak ‘Atelier C’ in het hart van Sint-Truiden. “Alles kan hier en alles mag”, klinkt het. “Zin om gezellig te barbecueën of eerder fan van een tapasavond? Wij zorgen ervoor.” Die belofte moet je ons geen twee keer maken en dus gingen we tijdens de openingsweekend testen.
 1. Haalt Limburg de ‘Einsteintelescoop' binnen? Unizo ijvert: “Zou minstens 1.500 Limburgse jobs opleveren”
  Limburg

  Haalt Limburg de ‘Einstein­te­le­scoop' binnen? Unizo ijvert: “Zou minstens 1.500 Limburgse jobs opleveren”

  Als de politiek mee wil, en de concurrentiestrijd met regio Sardinië in ons voordeel valt, staat er op termijn een ‘Einsteintelescoop’ in Limburg. Dat is een telescoop die zwaartekrachtgolven detecteert en bestudeert waar baanbrekende technologie uit kan voortvloeien. De Limburgse ondernemrswereld pookt nu de politiek nog eens aan om het monsterproject van 2 miljard euro naar onze provincie te halen.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 3. KVVV s’ Herenelderen en voorzitter Steve Stas trekken kaart van de jeugd: “Trots op jeugduitbreiding en opstart G-voetbal”
  Provinciaal voetbal

  KVVV s’ Herenelde­ren en voorzitter Steve Stas trekken kaart van de jeugd: “Trots op jeugduit­brei­ding en opstart G-voet­bal”

  Een drietal jaar geleden zag het verdere bestaan van tweedeprovincialer s’ Herenelderen er niet goed uit. Tongerenaar Steve Stas, ex-voetballer kon het niet langer met lede ogen aanzien. Hij nam het besluit om zich te ontfermen over s’ Herenelderen en vroeg zijn vriend Wesley Warnots om het sportieve voor zijn rekening te nemen. Ondertussen is de club springlevend. Er is een dynamisch bestuur met een uitstekende mix van gedreven jongeren en bestuursleden met de nodige ervaring. Ondanks stevige concurrentie in het Tongerse provinciale voetbal met volgend seizoen de start van de nieuwe fusieclub Unico Tongeren is s’ Herenelderen aan het groeien.