Minister van Volksgezondheid Wouter Beke op de foto met UNIZO Limburg en Farmaline, het Tongerse online farmabedrijf.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Wouter Beke op de foto met UNIZO Limburg en Farmaline, het Tongerse online farmabedrijf. © RV

Apothekers woest op minister van Volksgezondheid Wouter Beke na foto met Farmaline: “Een kaakslag voor de zelfstandige apotheker”

De zelfstandige apothekers zijn erg boos op Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) nadat die op vraag van UNIZO Limburg op de foto ging met het Tongerse online farmaceutisch bedrijf Farmaline. “Dit is een kaakslag voor de zelfstandige apotheker”, zegt voorzitter Joeri Van Dijck van het Koninklijk Limburgs Apothekersverbond.” Het regende dan ook reacties van boze apothekers op de Facebookpagina van Wouter Beke.

6 reacties

 • Jacques Mertens

  1 jaar geleden
  Voor mijn tanden heb ik een speciale tandpasta nodig die ik enkel in de apotheek kan halen. Maar ik heb die het hele jaar door nodig, niet 1 keer. Dan begint het online voordeel zwaar door te wegen.
 • jef Bastieans

  1 jaar geleden
  Men moet op europees niveau medicijnen en prijzen onderhandelen en inkopen en dan verdelen aan alle apothekers. Een apotheker kan dan nog wel zijn eigen kruiden medicijnen voorschrijven dat is de meerwaarde van het ambacht. Gewoon kopen en verkopen van pillen is louter handel toch
 • Ramon Simon

  1 jaar geleden
  Apotherkers zijn niet verplicht om de maximumrpijs te vragen. Eens korting geen kan geen kwaad. Ik koop liever online omdat ik dan weet hoevel er in de kassa ligt, soms vershciet je u bij de apotheker.
 • Jean De Grande

  1 jaar geleden
  Wat is het probleem? Ik bestel mijn spullen die niet op doktersvoorschrift MOETEN, allemaal bij farmaline. Een doos vitamine B tabletten 4 euro beterkoop (identiek dezelfde verpakking en inhoud). Verzending inbegrepen.
 • Willy Devroey

  1 jaar geleden
  Ja, maar bij een gewone apotheker valt niks te rapen zeker? We weten toch al langer dat bij CD&V en Open Vld de postjes belangrijk zijn, niet de resultaten.
 1. Vader (53) en zoon (25) veroordeeld voor twee strafexpedities: “Zwaar geweld voor schuld van amper 100 euro”
  Tongeren

  Vader (53) en zoon (25) veroor­deeld voor twee strafexpe­di­ties: “Zwaar geweld voor schuld van amper 100 euro”

  Een 53-jarige Tongenaar overhaalde zijn zoon (25) om begin dit jaar een strafexpeditie uit te voeren bij een stadsgenoot. De ‘knokploeg’ viel tot tweemaal toe gewapend binnen in de woning van het slachtoffer. Ze sloegen de man bont en blauw. De strafrechter had een duidelijke boodschap voor zoon C. bij de strafbepaling. “Neem geen voorbeeld aan uw vader, hij denkt dat hij boven de wet staat.”
 2. Koen Vanmechelen creëert debatserie over migratie met project rond zwarte, gevangen ooievaars: “Hun jaarlijkse vertrektocht vormt het ideale metafoor”
  PREMIUM
  Sint-Truiden/Genk

  Koen Vanmeche­len creëert debatserie over migratie met project rond zwarte, gevangen ooievaars: “Hun jaarlijkse vertrek­tocht vormt het ideale metafoor”

  Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Trekvogels die dit weekend viel, start kunstenaar Koen Vanmechelen het project ‘Het Ondenkbare Experiment - Chapter Black Story Baby’. Vertrekpunt van deze debatserie zijn de zwarte ooievaars uit Vanmechelens ‘Black Stork Baby’-installatie en de reeks ethisch-filosofische vragen die hun gevangenschap oproepen. Geïnspireerd door deze trekvogels werd het eerste gespreksonderwerp migratie.
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Op zoek naar een Moederdag cadeau? Zet je Limburgse mama in de bloemetjes met één van deze 10 lokale geschenken
  PREMIUM
  Limburg

  Op zoek naar een Moederdag cadeau? Zet je Limburgse mama in de bloemetjes met één van deze 10 lokale geschenken

  Moederdag staat bijna voor de deur, hét moment om onze (plus)mama of oma eens in de bloemetjes te zetten. Al hoeft dat zeker niet altijd letterlijk te zijn. Zo vind je bij de lokale handelaars tal van originele geschenken om er dit jaar een verfrissende twist aan te geven. Onze redactie zocht tien leuke cadeautips bij elkaar in Limburg om je op weg te helpen. Enjoy!
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas