Minister van Volksgezondheid Wouter Beke op de foto met UNIZO Limburg en Farmaline, het Tongerse online farmabedrijf.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Wouter Beke op de foto met UNIZO Limburg en Farmaline, het Tongerse online farmabedrijf. © RV

Apothekers woest op minister van Volksgezondheid Wouter Beke na foto met Farmaline: “Een kaakslag voor de zelfstandige apotheker”

De zelfstandige apothekers zijn erg boos op Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) nadat die op vraag van UNIZO Limburg op de foto ging met het Tongerse online farmaceutisch bedrijf Farmaline. “Dit is een kaakslag voor de zelfstandige apotheker”, zegt voorzitter Joeri Van Dijck van het Koninklijk Limburgs Apothekersverbond.” Het regende dan ook reacties van boze apothekers op de Facebookpagina van Wouter Beke.

6 reacties

 • Jacques Mertens

  4 jaar geleden
  Voor mijn tanden heb ik een speciale tandpasta nodig die ik enkel in de apotheek kan halen. Maar ik heb die het hele jaar door nodig, niet 1 keer. Dan begint het online voordeel zwaar door te wegen.
 • Yoni Van Eynde

  4 jaar geleden
  Men moet op europees niveau medicijnen en prijzen onderhandelen en inkopen en dan verdelen aan alle apothekers. Een apotheker kan dan nog wel zijn eigen kruiden medicijnen voorschrijven dat is de meerwaarde van het ambacht. Gewoon kopen en verkopen van pillen is louter handel toch
 • Ramon Simon

  4 jaar geleden
  Apotherkers zijn niet verplicht om de maximumrpijs te vragen. Eens korting geen kan geen kwaad. Ik koop liever online omdat ik dan weet hoevel er in de kassa ligt, soms vershciet je u bij de apotheker.
 • Jean De Grande

  4 jaar geleden
  Wat is het probleem? Ik bestel mijn spullen die niet op doktersvoorschrift MOETEN, allemaal bij farmaline. Een doos vitamine B tabletten 4 euro beterkoop (identiek dezelfde verpakking en inhoud). Verzending inbegrepen.
 • Willy Devroey

  4 jaar geleden
  Ja, maar bij een gewone apotheker valt niks te rapen zeker? We weten toch al langer dat bij CD&V en Open Vld de postjes belangrijk zijn, niet de resultaten.