Een bekend zicht de laatste jaren: toeristen uit Azië kuieren langs de antiekmarkt.
Volledig scherm
Een bekend zicht de laatste jaren: toeristen uit Azië kuieren langs de antiekmarkt. © Borgerhoff

Antiekmarkt bij beste ter wereld

TONGERENFleamapket, een online interactieve map die vlooien- en antiekmarkten in kaart brengt, heeft de Tongerse antiekmarkt uitgeroepen tot één van de beste ter wereld. "Ze hebben het ons zeker niet zomaar cadeau gedaan", aldus schepen van Economie Guy Schiepers.

 1. Twee jaar cel voor dertiger die ‘liefde van zijn leven’ een schedelbreuk slaat: “Hij is die dag alle controle verloren omdat hij gekrenkt werd”
  Maaseik

  Twee jaar cel voor dertiger die ‘liefde van zijn leven’ een schedel­breuk slaat: “Hij is die dag alle controle verloren omdat hij gekrenkt werd”

  Een 38-jarige man uit Maaseik is veroordeeld tot twee jaar cel, deels met uitstel, voor zwaar partnergeweld. Op 9 juli 2017 sloeg de dertiger zijn echtgenote zo hard met een aluminium spuitbus op het hoofd dat het slachtoffer er een schedelbreuk en een scheurwonde aan het oor aan overhield. “Het was een uit de hand gelopen ruzie, maar ze blijft mijn grote liefde”, bekende L.B. Hij verloor alle controle nadat zijn vrouw hem had toegeroepen dat hij geen echte man was. Maar het was geen poging doodslag, oordeelde de strafrechter, waardoor L.B. drie jaar minder cel kreeg dan de gevorderde straf.
 1. Stijging van aantal besmettingen in Tongeren op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Tongeren op zondag 18 oktober

  In Tongeren zijn er op één dag 12 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 11. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 66 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Tongeren komt dat getal nu op 212 te liggen. Tongeren heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.