Cindy Van De Weghe (34) lag al enkele dagen dood in hun appartement in de Kasteelstraat. Benny C. is nu veroordeeld voor doodslag en moet 16 jaar naar de cel.
Volledig scherm
Cindy Van De Weghe (34) lag al enkele dagen dood in hun appartement in de Kasteelstraat. Benny C. is nu veroordeeld voor doodslag en moet 16 jaar naar de cel. © Foto Jimmy De Schrijver

16 jaar cel voor man die vrouw wurgde

TONGEREN/HOESELTBenny C. (41) moet 16 jaar naar de cel voor de doodslag op zijn echtgenote Cindy Van De Weghe (35). Op 20 juli 2015 wurgde hij zijn vrouw in hun flat in Hoeselt. Daarna waste hij haar, kleedde haar aan en legde haar in bed. Tien dagen lang zweeg hij over wat er gebeurd was en bleef 'voor haar zorgen'. Per toeval ontdekte de politie het lichaam van de vrouw tijdens een huiszoeking.

 1. Twee verdachten in dossier van foltermoord krijgen celstraffen voor drugsverkoop vanuit garagebox in Winterslag
  PREMIUM
  Genk

  Twee verdachten in dossier van folter­moord krijgen celstraf­fen voor drugsver­koop vanuit garagebox in Winterslag

  Twee twintigers uit Genk, die aangehouden zijn in het dossier van de foltermoord op de 33-jarige Hilal Makhtout in maart vorig jaar, zijn veroordeeld tot celstraffen van 18 en 20 maanden omdat ze vanuit een garagebox in Winterslag cannabis en cocaïne dealden. Aan die garagebox passeerden enkele verdachten van de foltermoord ook met het slachtoffer Hilal Makhtout, voor hij vermoord werd.
 1. Twintiger mishandelt jonge vriendin die jarenlang bij hem blijft omdat hij dreigt expliciet filmpje te verspreiden: werkstraf van 110 uur
  PREMIUM
  Oudsbergen

  Twintiger mishandelt jonge vriendin die jarenlang bij hem blijft omdat hij dreigt expliciet filmpje te versprei­den: werkstraf van 110 uur

  Een 29-jarige man uit Oudsbergen is veroordeeld tot een werkstraf van 110 uur omdat hij zijn jonge vriendin herhaaldelijk agressief aanpakte en bedreigde. Het slachtoffer was amper 16 jaar oud toen het geweld startte. Ze durfde echter jarenlang geen punt zetten achter de relatie omdat haar gewelddadige vriend ermee dreigde een intiem en expliciet filmpje dat hij stiekem opnam online te verspreiden.
 2. Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslaggevende factor geweest te zijn”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslagge­ven­de factor geweest te zijn”

  Hulplijn 1712 heeft vorig jaar in Limburg alleen liefst 1.639 oproepen gekregen voor huiselijk geweld. Dat is de helft meer dan in 2019. In het merendeel van de gevallen ging het om kindermishandeling en partnergeweld tijdens de lockdown. Al is er ook een lichtpuntje: slachtoffers vonden ook vaker dan voorheen de weg naar hulpverlening, waardoor het gerecht net niet vaker dan anders tussenbeide moest komen.
 3. 
Doodsbedreigingen aan Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) krijgen staartje in rechtbank: “Hij dreigde ook met verkrachting als ik niet zou zwijgen”
  PREMIUM
  Genk

  Doodsbe­drei­gin­gen aan Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) krijgen staartje in rechtbank: “Hij dreigde ook met verkrach­ting als ik niet zou zwijgen”

  Een 24-jarige Genkenaar riskeert een celstraf van 8 maanden of een werkstraf van 80 uur nadat hij Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (NV-A) op 16 november een “zeer vuile” mail met doodsbedreigingen stuurde. Verkoper T. ( 24) gaf toe dat hij een “domme fout” gemaakt heeft en bood zijn excuses aan. Al durfde hij de minister zelf, die persoonlijk aanwezig was op de rechtbank, op geen enkel moment in de ogen kijken. “Niet alleen als minister, maar ook als burger wil ik een duidelijk signaal gegeven dat dit absoluut niet door de beugel kan”, benadrukt Demir.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is