1. ASSISEN. Man (59) doodt partner met 53 messteken en wil het doen uitschijnen als zelfmoord: “Ik werd weggegooid als een vod”
  PREMIUM
  Halen/Tongeren

  ASSISEN. Man (59) doodt partner met 53 messteken en wil het doen uitschij­nen als zelfmoord: “Ik werd weggegooid als een vod”

  “Ik heb iemand anders, ik heb u niet meer nodig.” Eén simpel zinnetje was genoeg om Michel T. (59) door het lint te laten gaan. Toen zijn ex-partner Anja Vlayen (49) op 11 april 2020 haar laatste spullen kwam ophalen in zijn studio en de bekentenis deed, greep hij naar een mes en stak hij haar 53 keer. Vanaf morgen buigt het assisenhof in Tongeren zich over deze zaak.
 2. Op zoek naar hét perfecte kerstcadeau of sprankelende outfits? Bij deze 7 feestelijke winkels in Hasselt scoor je zeker
  PREMIUM
  Hasselt

  Op zoek naar hét perfecte kerstca­deau of sprankelen­de outfits? Bij deze 7 feestelij­ke winkels in Hasselt scoor je zeker

  Ben jij nog druk op zoek naar een feestoutfit of mis je nog dat ene perfecte cadeau voor onder de kerstboom? Dan helpt onze redactie jou graag op weg met 7 must-visit adresjes in Hasselt. Sprankelende glitterrokken, duurzame zeepjes en ambachtelijke kerststronken die zo uit de oven komen: met deze tips wordt het een eindejaarsperiode om niet te vergeten.
 1. Waarom Limburg als enige Belgische provincie een eigen volkslied heeft (en dat zo belangrijk vindt): “Het is een deel van onze identiteit”
  PREMIUM
  Limburg

  Waarom Limburg als enige Belgische provincie een eigen volkslied heeft (en dat zo belangrijk vindt): “Het is een deel van onze identiteit”

  De provincieraad in Hasselt stond klaar om uit volle borst mee te zingen, maar iedereen bleef verbaasd achter: het Limburgse volkslied weerklonk er zowaar niét. Iets wat anders traditioneel áltijd gebeurt. Een technisch foutje, zo bleek. Maar waarom heeft Limburg überhaupt, als enige Belgische provincie, een eigen volkslied? En waarom is het zo belangrijk? “Als je buiten de provinciegrens dat lied hoort, dan raakt je dat.”
 1. Michel T. (59), die ex met 53 messteken doodde, krijgt ‘toegewijde’ assisenjury voor zich: “Ik wil tijdens het proces gerust bij mijn ouders komen wonen”
  PREMIUM
  Halen/Tongeren

  Michel T. (59), die ex met 53 messteken doodde, krijgt ‘toegewijde’ assisenju­ry voor zich: “Ik wil tijdens het proces gerust bij mijn ouders komen wonen”

  Zes dames en zes heren zullen oordelen over het lot van Halenaar Michel T. (59). De vijftiger moet zich vanaf vrijdag voor het Tongerse assisenhof verantwoorden voor doodslag met 53 messteken op zijn ex-partner Anja Vlayen (49). De uitloting van de volksjury volgde de beschuldigde zelf alvast met de nodige interesse. Ook toen een Antwerpse jongedame duidelijk aangaf dat ze wel een oplossing zou vinden voor de ‘praktische problemen’ om in de jury te zetelen.
 1. Di-Livio Jungschleger (SK Tongeren): “Goede flow aanhouden met de komst van SK Londerzeel”
  voetbal tweede nationale B

  Di-Livio Jungschle­ger (SK Tongeren): “Goede flow aanhouden met de komst van SK Londerzeel”

  De ambities bij SK Tongeren waren voor het seizoen rustig postvatten in de middenmoot. Vorig seizoen moesten de Eburonen nog knokken voor het behoud in tweede nationale B. T1 Tomas Daumantas en zijn jongens doen het dit seizoen uitstekend met een knappe vijfde plaats en moeten misschien na de winterstop de ambities bijschaven. Zaterdagavond komt SK Londerzeel naar de Eburons Dome.
 2. Europese vintagemarkt Vinokilo strijkt voor het eerst neer in Genk
  Genk

  Europese vintage­markt Vinokilo strijkt voor het eerst neer in Genk

  Parijs, Milaan, Zürich, Rotterdam: het zijn maar een paar van de Europese steden waar vintagemarkt Vinokilo deze maand zijn tenten opstelt. Op dinsdag 6 en woensdag 7 december is het de beurt aan Genk, met Thor Park in Waterschei als standplaats van dienst. De keuze voor een mijngebouw als locatie is daarbij zeker niet onbewust. “We zoeken altijd naar plaatsen met een bepaalde geschiedenis”, klinkt het bij Vinokilo.
 3. Jerome en Louise brengen leven naar Sint-Martenplein met cadeauwinkel en bar ‘Bar’deaux’: “Van kerstballen en hondentruitjes tot kunst van 40.000 euro”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Jerome en Louise brengen leven naar Sint-Marten­plein met cadeauwin­kel en bar ‘Bar’deaux’: “Van kerstbal­len en hondentrui­tjes tot kunst van 40.000 euro”

  Vooraan een bar met sigaren, wijn en champagne, achteraan een winkel waar iedereen, tot zelfs viervoeters toe, verwend worden met luxeproducten. Dat is het recept van ‘Bar’deaux’ dat morgen de deuren opent op het Truiense Sint-Martenplein. Aan het roer van de nieuwe zaak staan Jerome Fontaine (31) en zijn vriendin Louise Hahn (24). “Middenin de energiecrisis, ja," zegt het koppel. “Sommigen verklaarden ons zot, maar we moesten wel springen.”

Populair in HLN+ REGIO

 1. “Niet bewezen dat ze door die wurgpoging haar ongeboren kind verloor”: man (32) ontsnapt aan veel hogere schadevergoeding voor zijn ex (41)
  PREMIUM
  As

  “Niet bewezen dat ze door die wurgpoging haar ongeboren kind verloor”: man (32) ontsnapt aan veel hogere schadever­goe­ding voor zijn ex (41)

  Een 32-jarige man uit Mol is veroordeeld tot een jaar cel, nadat hij zijn ex-partner – een moeder van twee jonge dochtertjes – herhaaldelijk de keel probeerde dicht te knijpen in hun woning in As. Een tiental dagen na de wurgpoging verloor het slachtoffer haar ongeboren kind. “Ik ben dankbaar dat ik er nog ben, maar dit mag nooit meer gebeuren”, getuigde de vrouw emotioneel. De beklaagde moet haar vergoeden, maar veel minder dan aanvankelijk gevraagd.
 1. Coach Robby Philtjens (Henis) na stopzetten van match: “Plots voelden onze spelers zich niet meer veilig”
  voetbal derde provinciale C

  Coach Robby Philtjens (Henis) na stopzetten van match: “Plots voelden onze spelers zich niet meer veilig”

  Je merkt wel eens dat een partij dreigt te ontaarden. Eenmaal het gezond verstand zegeviert, koelt alles vaak zonder blazen. Niets van dat alles in de confrontatie tussen Henis en Boxberg in derde provinciale C afgelopen zondag. Bij een foutieve tussenkomst van thuisspeler Christophe Cannavo aan de zijlijn gingen de poppetjes aan het dansen. In zoverre dat scheidsrechter Niels Souverijns zich genoodzaakt zag om de wedstrijd, een dikke vijf minuten voor tijd, definitief af te fluiten.