AFP
Volledig scherm
© AFP

Twee geweigerde bezoekers Tomorrowland mogen na evaluatie toch binnen

De federale politie heeft een twintigtal e-mails gekregen van personen die de toegang tot het dancefestival Tomorrowland werden geweigerd. Na een grondig onderzoek en evaluatie van hun argumenten, is in twee gevallen het negatief advies opgeheven, meldt de federale politie in een persbericht.

 1. Screening Tomorrowland: "Soms indruk dat zij die zeggen dat we 'te veel' doen dezelfden zijn die zeiden dat we 'te weinig' deden"
  Tomorrowland

  Screening Tomorrow­land: "Soms indruk dat zij die zeggen dat we 'te veel' doen dezelfden zijn die zeiden dat we 'te weinig' deden"

  Politiewoordvoerder Peter De Waele uit op Twitter een bedenking over de discussie rond de screening van Tomorrowlandbezoekers. De woordvoerder vindt het goed dat er gediscussieerd wordt en vindt zelfs dat er moet gediscussieerd worden. Tegelijkertijd vindt hij het geven van kritiek nogal gemakkelijk. "Politiewerk is geen exacte wetenschap", beklemtoont hij.
 2. Veiligheid versus privacy: Jambon en De Backer verschillen van mening over screening Tomorrowland

  Veiligheid versus privacy: Jambon en De Backer verschil­len van mening over screening Tomorrow­land

  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris voor de Privacy Philippe De Backer (Open Vld) zitten niet op dezelfde lijn over de massale screening van Tomorrowland-bezoekers. Minister Jambon verdedigde de maatregel en had het over een "gezonde veiligheidsreflex", terwijl staatssecretaris De Backer zich vragen stelde bij het proportionele karakter van de screening.