Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © RV

Tomorrowland-tickets voor driedubbele van de prijs op zwarte markt amper 1 dag na start officiële ticketverkoop

Amper één dag nadat de officiële ticket-verkoop van start ging, duiken er op tweedehandssites al tickets voor Tomorrowland op, soms tot drie keer zo duur. VTM Nieuws nam contact op met een aantal van die verkopers. Die wilden de tickets niet aan de officiële prijs verkopen en zijn dus in principe strafbaar.

21 reacties

 • Otto-Jan Rongewaard

  5 jaar geleden
  De gehele handelseconomie draait op het principe van aankopen en verkopen aan een hoger bedrag. Wat is het probleem als ik kaarten aankoop, ze verkoop aan een hoger bedrag, netjes BTW betaal en daarna inkomens- of bedrijfsbelasting op de winst?
 • Dominique Weesepoel

  5 jaar geleden
  Het is maar wat de gek er voor geeft. Dit bericht komt elk jaar terug. Maar geen paniek, ook dit jaar zal de prijs weer bijna zakken tot de originele prijs. Het is nu te vroeg, een week van te voren tot het festival zelf kun je alle kaarten nog kopen. Tegen betere prijzen.
 • Jurgen Latet

  5 jaar geleden
  En waarom strafbaar iets wat jij wil verkopen en wat een ander wil maar er zijn er maar een paar van dan verkoop jij het ook met zoveel mogelijk winst of verkoop jij het aan dezelfde prijs ik denk het niet vrije markt is vrije markt anders ga je maar naar China daar heb je een gesloten economie.
 • Alfons Thijs

  5 jaar geleden
  Laat ze toch doen? Als dit mogelijk is en mensen nemen hier gebruik van dan zouden die mensen net beloond moeten worden om hun onderneming! Allemaal jaloers als anderen op een slimme wijze extra geld verdienen omdat jullie er zelf niet op zijn gekomen.
 • Gravis Frederic

  5 jaar geleden
  Doorverkopen met winst strafbaar? Ze “riskeren” een boete indien ze dit doen?! Dus heel simpel: da FOD de 2e hands sites gedurende 1 maand (1persoon is voldoende) afschuimd, ze hebben ineens alle gegevens van die verkopers, die mensen sanctioneren met de maximum boete! Zal rap gedaan zijn ze.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Tomorrowland gooit zelf de handdoek en annuleert festival
  Muziek
  114

  Tomorrow­land gooit zelf de handdoek en trekt definitief stekker uit festival deze zomer

  Tomorrowland gooit zelf de handdoek en trekt definitief de stekker uit het festival dit jaar. “Gezien onze lange samenwerking met de gemeentes willen we er geen juridische veldslag van maken”, luidt het in een persbericht. “De beslissing van de burgemeesters aanvechten bij de Raad van State is een piste die we niet willen bewandelen. We respecteren het burgervaderschap, maar ook onze buren uit de gemeentes Boom en Rumst.”
 2. Katy Perry enthousiast over haar debuut op Tomorrowland: “Nu ben ik tenminste cool”
  Festivals

  Katy Perry enthousi­ast over haar debuut op Tomorrow­land: “Nu ben ik tenminste cool”

  Het wordt haar hoogtepunt van de zomer, hoogzwanger én als topact op ‘Tomorrowland Around The World.’ Katy Perry is dit weekend de ietwat vreemde blikvanger van het digitale 3D-concept ter vervanging van de festiviteiten in Boom en plant - net voor borstvoeding en pampers lonken - een tijdelijk afscheid in volle glorie. “De opnames duurden elf uur. Dit is mijn laatste show voor de baby er is.”
 3. Niet in Boom, wel in je eigen tuin of living: dan toch een (digitaal) Tomorrowland deze zomer
  PREMIUM
  Festivals

  Niet in Boom, wel in je eigen tuin of living: dan toch een (digitaal) Tomorrow­land deze zomer

  Er komt dan toch een Tomorrowland deze zomer. Niet in Boom, wel in een game-achtig gecreëerde wereld. Zo’n 100 dj’s zullen van bij ons tot in Amerika live een set spelen, die vervolgens rechtstreeks in het digitale festival wordt geïntegreerd. Een win-win voor dj’s en het TML-personeel, die weer aan het werk kunnen. Én voor de festivalgangers die toch gaan kunnen feesten, vanuit hun kot.