Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

REPORTAGE. ‘Buren van Tomorrowland’ over verbod op megafestival: “Een internationaal dansfeest met 400.000 gasten? Slecht idee”

Van het Overlegcomité mag Tomorrowland doorgaan. Toch trokken de burgemeesters gisteren de stekker uit het megafestival. In de omgeving van De Schorre, waar het festival sinds 2005 wordt gehouden, zaait de beslissing grote verdeeldheid, zo stelden we vrijdagvoormiddag zélf vast. “Tomorrowland brengt Boom en Rumst een fortuin op. Na een deftig gesprek met hun gemeenteontvanger zullen de burgemeesters écht wel bijdraaien.”

66 reacties

 • Tanja Vos

  2 weken geleden
  Even 400 000 jongeren van overal bijeen proppen op een kleine ruimte met veel rondgelopen is geen probleem. Maar HELP ik mag geen dansvloer op een feest met 100 gasten. Kwestie van verspreiding correct in te schatten heet dat dan. Beste ministers, die jullie job zoals het hoort of trek jullie conclusie. Vergeet niet dat zo een blunders in de privé onmiddellijk tot C4 leiden. Jullie verwachten nog steeds dat we braaf jullie volgen en blijven knikken.
 • dirk dirksen

  3 weken geleden
  Geen probleem Tegen september gaan we terug op slot hehe
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Nachtlawaai na 22H00 's avonds, kilometers in de omtrek, daar willen wij van bespaard blijven. Mensen die 's morgens vroeg moeten opstaan op te gaan werken hebben hun nachtrust nodig en dat geldt eveneens voor kinderen en gepensioneerden zoals ik.
 • Francis Vissers

  1 maand geleden
  De burgemeesters mogen zelf beslissen. Maar aan dat "mogen" gaat het trio Jambon, Somers en Verlinden eens sterk morrelen. "Praten" noemen ze dit zelf, morele en politiek chantage is echter mijn gedacht want dat "mogen" past niet in hun plaatje. Het virus wrijft al in zijn handen!
 • Danny Govaerts

  1 maand geleden
  Nu bekend is dat op de G7 de kleine elite wereld verhuizers al gezorgd heeft voor een 2000x versterking van het plaatselijke virus verspreiden. Dan gaan die Vlaamse ministers toch hopelijk twee maal nadenken voor ze de Burgemeesters onder druk gaan zetten om dat feest als virus aantrekken door te zetten. Als dit feest door moet gaan van hun en het virus ontploft moet de bevolking hun ontslag en verdwijning uit elke openbaar ambt maar eisen.
 1. Eerste artiesten reageren op afgelasting festivalzomer: "Duizenden euro's die we kwijtspelen én geen promo. Dit is een ramp!”
  Festivals

  Eerste artiesten reageren op afgelas­ting festivalzo­mer: "Duizenden euro's die we kwijtspe­len én geen promo. Dit is een ramp!”

  Geen Graspop. Geen Rock Werchter. Geen Tomorrowland. Geen Pukkelpop. Een dikke streep door onze festivalzomer. En een nog grotere door de financiën van onze artiesten. “Dit betekent duizenden euro’s die we kwijtspelen: een ramp”, reageert metalband Fleddy Melculy. Al blijkt het wegvallen van promo en het genot van live optreden voor de fans, nog erger. “Een nieuwe plaat komt pas écht tot leven op de festivals”, zegt Eefje De Visser, die voor het eerst op Rock Werchter zou staan. “En toch zullen we er ons moeten bij neerleggen...”, aldus Emma Bale.
 2. Kat Kerkhofs krijgt kritiek als dj op Tomorrowland: “Maar ze geeft dat optreden volledig gratis”
  Showbizz

  Kat Kerkhofs krijgt kritiek als dj op Tomorrow­land: “Maar ze geeft dat optreden volledig gratis”

  Met kleppers à la David Guetta, Armin van Buuren en onze eigenste Dimitri Vegas & Like Mike zal het deze zomer opnieuw knallen op Tomorrowland. Maar de meest opvallende naam is misschien wel DJ KAT, die zich tot voor kort DJ KitKat noemde. Het gaat uiteraard over Kat Kerkhofs (31), de wederhelft van Dries Mertens. Hoewel Kerkhofs kritiek krijgt op haar plannen, willen kenners in weekblad TV Familie nuanceren.