Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

REPORTAGE. ‘Buren van Tomorrowland’ over verbod op megafestival: “Een internationaal dansfeest met 400.000 gasten? Slecht idee”

Van het Overlegcomité mag Tomorrowland doorgaan. Toch trokken de burgemeesters gisteren de stekker uit het megafestival. In de omgeving van De Schorre, waar het festival sinds 2005 wordt gehouden, zaait de beslissing grote verdeeldheid, zo stelden we vrijdagvoormiddag zélf vast. “Tomorrowland brengt Boom en Rumst een fortuin op. Na een deftig gesprek met hun gemeenteontvanger zullen de burgemeesters écht wel bijdraaien.”

66 reacties

 • Tanja Vos

  2 jaar geleden
  Even 400 000 jongeren van overal bijeen proppen op een kleine ruimte met veel rondgelopen is geen probleem. Maar HELP ik mag geen dansvloer op een feest met 100 gasten. Kwestie van verspreiding correct in te schatten heet dat dan. Beste ministers, die jullie job zoals het hoort of trek jullie conclusie. Vergeet niet dat zo een blunders in de privé onmiddellijk tot C4 leiden. Jullie verwachten nog steeds dat we braaf jullie volgen en blijven knikken.
 • Gill Van hoof

  2 jaar geleden
  Geen probleem Tegen september gaan we terug op slot hehe
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Nachtlawaai na 22H00 's avonds, kilometers in de omtrek, daar willen wij van bespaard blijven. Mensen die 's morgens vroeg moeten opstaan op te gaan werken hebben hun nachtrust nodig en dat geldt eveneens voor kinderen en gepensioneerden zoals ik.
 • Francis Vissers

  2 jaar geleden
  De burgemeesters mogen zelf beslissen. Maar aan dat "mogen" gaat het trio Jambon, Somers en Verlinden eens sterk morrelen. "Praten" noemen ze dit zelf, morele en politiek chantage is echter mijn gedacht want dat "mogen" past niet in hun plaatje. Het virus wrijft al in zijn handen!
 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Nu bekend is dat op de G7 de kleine elite wereld verhuizers al gezorgd heeft voor een 2000x versterking van het plaatselijke virus verspreiden. Dan gaan die Vlaamse ministers toch hopelijk twee maal nadenken voor ze de Burgemeesters onder druk gaan zetten om dat feest als virus aantrekken door te zetten. Als dit feest door moet gaan van hun en het virus ontploft moet de bevolking hun ontslag en verdwijning uit elke openbaar ambt maar eisen.