Volledig scherm
© TML

Opnieuw is ons kleine landje groots: niet alleen mooiste voetbal, ook allermooiste festival ter wereld

TomorrowlandDie hete zomer van 2018, we gaan hem niet snel vergeten. Nog geen week nadat de Rode Duivels officieus tot het meest attractieve voetbalelftal van het WK gekroond zijn, doet Tomorrowland nog een flinke schep bovenop zijn reputatie van allermooiste festival ter wereld. Eerst de dribbels van Hazard, nu de beats van Netsky. Arme azijnpissers onder ons: na de Blijde Intrede van onze voetballers, moeten zij ook dit weekend "de deur op slot doen en thuisblijven", dixit Vincent Kompany. Want vroeger was het en klonk het toch allemaal zoveel beter, nietwaar? Ach. Een ode aan een brok pure Belgische magie, vanuit hartje 'Boomtown'.

 1. Terwijl Eric Prydz in futuristische hemelbol voor wereldpremière zorgt, houdt Zweeds mysterie Tomorrowland in de ban
  Tomorrowland

  Terwijl Eric Prydz in futuristi­sche hemelbol voor wereldpre­miè­re zorgt, houdt Zweeds mysterie Tomorrow­land in de ban

  15 jaar Tomorrowland, dat is weer een feest dat z’n weerga niet kent. Een 2.0 versie van het boekenpodium, meer dan waarschijnlijk de meest iconische Mainstage die het festival ooit gesierd heeft. Met duizenden echte boeken in verwerkt, met verwijzingen allerlei naar het roemrijke verleden. Even verderop de Orangerie, rechtstreeks overgevlogen van Tomorrowland Winter, als nieuw landmerk. Maar ook met een groot Zweeds mysterie. Een andere Zweed, Eric Prydz, zorgde met een ongezien visueel spektakel voor dé afsluiter van de openingsdag.
 2. Eerste artiesten reageren op afgelasting festivalzomer: "Duizenden euro's die we kwijtspelen én geen promo. Dit is een ramp!”
  Festivals

  Eerste artiesten reageren op afgelas­ting festivalzo­mer: "Duizenden euro's die we kwijtspe­len én geen promo. Dit is een ramp!”

  Geen Graspop. Geen Rock Werchter. Geen Tomorrowland. Geen Pukkelpop. Een dikke streep door onze festivalzomer. En een nog grotere door de financiën van onze artiesten. “Dit betekent duizenden euro’s die we kwijtspelen: een ramp”, reageert metalband Fleddy Melculy. Al blijkt het wegvallen van promo en het genot van live optreden voor de fans, nog erger. “Een nieuwe plaat komt pas écht tot leven op de festivals”, zegt Eefje De Visser, die voor het eerst op Rock Werchter zou staan. “En toch zullen we er ons moeten bij neerleggen...”, aldus Emma Bale.