Volledig scherm
© belga

Al 38 mensen mogen Tomorrowland niet binnen: politie screent elke festivalganger

VideoAl 38 mensen die van plan waren om Tomorrowland bij te wonen, zullen niet meer toegelaten worden tot het festivalterrein. De federale politie screent momenteel alle festivalgangers. "Naast fysieke betonblokken creëren we nu ook digitale betonblokken", klinkt het. De Privacycommissie vindt de maatregel "problematisch" en start een onderzoek.

 1. Terwijl Eric Prydz in futuristische hemelbol voor wereldpremière zorgt, houdt Zweeds mysterie Tomorrowland in de ban
  Tomorrowland

  Terwijl Eric Prydz in futuristi­sche hemelbol voor wereldpre­miè­re zorgt, houdt Zweeds mysterie Tomorrow­land in de ban

  15 jaar Tomorrowland, dat is weer een feest dat z’n weerga niet kent. Een 2.0 versie van het boekenpodium, meer dan waarschijnlijk de meest iconische Mainstage die het festival ooit gesierd heeft. Met duizenden echte boeken in verwerkt, met verwijzingen allerlei naar het roemrijke verleden. Even verderop de Orangerie, rechtstreeks overgevlogen van Tomorrowland Winter, als nieuw landmerk. Maar ook met een groot Zweeds mysterie. Een andere Zweed, Eric Prydz, zorgde met een ongezien visueel spektakel voor dé afsluiter van de openingsdag.
 2. Vorig jaar waterpistool gevuld met gin-tonic: Cain (39) mag plots niet meer naar Tomorrowland

  Vorig jaar waterpi­stool gevuld met gin-to­nic: Cain (39) mag plots niet meer naar Tomorrow­land

  Een waterpistool gevuld met gin-tonic. Dat is volgens Cain Ransbottyn (39) uit Brasschaat de reden waarom hij vier dagen geleden een e-mail ontving waarin te lezen staat dat hij de komende vijf jaar niet welkom is op Tomorrowland. Ook Lars Laeremans wordt de toegang geweigerd, "omwille van veiligheidsredenen". De federale politie screent alle festivalgangers en trok intussen al van 38 mensen de tickets in.
 3. Toxicoloog: “Geluk dat er maar één dode is gevallen op Tomorrowland”
  PREMIUM

  Toxicoloog: “Geluk dat er maar één dode is gevallen op Tomorrow­land”

  Eén drugsdode op Tomorrowland is er altijd één te veel, maar volgens toxicoloog Jan Tytgat van de KU Leuven mogen we van geluk spreken dat het bij dat ene slachtoffer is gebleven. Afgaand op recent onderzoek in ons land, gebruikt 70 procent van de bezoekers van dancefestivals drugs. Op één dag Tomorrowland zouden dat 50.000 mensen zijn. “Als je dan weet dat er in ons land veel xtc de ronde doet die tot vier keer sterker is dan normaal,” zegt Tytgat, “dan zijn we aan iets ontsnapt.”