Volledig scherm
© Photo News, Pieter-Jan Vanstockstraeten

Zijn eerste grote interview sinds Boonen ex-renner is: "Stoppen met werken is stoppen met leven"

Hij was bang dat hij zich zou vervelen, in het leven zonder rugnummer. Hij verwachtte dat hij het fietsen zou missen. Maar niets van dat: Tom Boonen (36) is perfect gelukkig als gepensioneerd wielerkampioen. Verveling kent hij niet, fietsen mist hij niet. Op z'n luie krent zitten is er helemaal niet bij:"Stoppen met werken, is stoppen met leven."

 1. Boonen haalt fiets vanonder eerste (dun) laagje stof: "Zeg, ik ben gepensioneerd, hé"
  Video

  Boonen haalt fiets vanonder eerste (dun) laagje stof: "Zeg, ik ben gepensio­neerd, hé"

  Zowat anderhalve week geleden reed hij met Parijs-Roubaix zijn allerlaatste koers, dus vond VTM-journalist Merijn Casteleyn dat het hoogtijd was om Tom Boonen al een keertje op te zoeken. "Ik heb een hele week niets gedaan buiten gegeten en gedronken, dus ik ben toch al een kilootje bijgekomen", klinkt het bij de gewezen sprintbom. Casteleyn volgde hem overigens terwijl hij het rondje van zijn afscheidskoers al ging verkennen. Die gaat door op 29 april aan het Zilvermeer in 'zijn' Mol en naast huidige toppers als Kwiatkowski, Sagan en Gilbert zullen ook 'oude gloriën' als Johan Museeuw, Oscar Freire en Erik Zabel daarbij present tekenen.
 2. Boonen krijgt vijfde kassei... in chocolade

  Boonen krijgt vijfde kassei... in chocolade

  Tom Boonen mag thuis dan toch een vijfde kassei op zijn schouw zetten. Eén in... chocolade. De steen van drie kilogram fondant van het merk Callebaut werd op vraag van het fietsmagazine 'Grinta!' vervaardigd door topchocolatier Bart Van Cauwenberghe, eigenaar van chocoladezaak 'De Zwarte Vos' uit Deinze. Boonen kreeg zijn kassei overhandigd door Grinta!-hoofdredacteur Frederik Backelandt, net voor hij naar zijn eigen afscheidscriterium aan het Molse Zilvermeer vertrok. "Een eer", vond Van Cauwenberghe het om als Belgian Chocolate Ambassador te mogen meewerken aan dit project. "Ik ben er wel een poosje zoet mee geweest. Vooral aan de kleur van de kassei, verkregen door het gebruik van gekleurde cacaoboter, heb ik wat moeten sleutelen." Boonen nam de lekkernij met fonkelende ogen aan. "Van de paaseieren probeerde ik de voorbije weken nog af te blijven. Maar voor deze ga ik mijn tijd nemen", lachte hij.
 1. Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"
  Play

  Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"

 2. Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantaine
  Play
  Australian Open

  Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantai­ne

  18 januari