UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Tom Boonen verhuist definitief van Monaco naar de Kempen

Tom Boonen en zijn vriendin Lore Van de Weyer keren binnenkort, na in totaal ongeveer vijf jaar, definitief terug uit Monaco. De wielrenner voelde zich naar eigen zeggen nooit echt thuis in het mondaine belastingparadijs. Alleen de Kempen kunnen hem helemaal bekoren. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws.

 1. Boonen haalt fiets vanonder eerste (dun) laagje stof: "Zeg, ik ben gepensioneerd, hé"
  Video

  Boonen haalt fiets vanonder eerste (dun) laagje stof: "Zeg, ik ben gepensio­neerd, hé"

  Zowat anderhalve week geleden reed hij met Parijs-Roubaix zijn allerlaatste koers, dus vond VTM-journalist Merijn Casteleyn dat het hoogtijd was om Tom Boonen al een keertje op te zoeken. "Ik heb een hele week niets gedaan buiten gegeten en gedronken, dus ik ben toch al een kilootje bijgekomen", klinkt het bij de gewezen sprintbom. Casteleyn volgde hem overigens terwijl hij het rondje van zijn afscheidskoers al ging verkennen. Die gaat door op 29 april aan het Zilvermeer in 'zijn' Mol en naast huidige toppers als Kwiatkowski, Sagan en Gilbert zullen ook 'oude gloriën' als Johan Museeuw, Oscar Freire en Erik Zabel daarbij present tekenen.
 2. Van Avermaet: "Boonen moet niet op cadeaus rekenen"

  Van Avermaet: "Boonen moet niet op cadeaus rekenen"

  Greg Van Avermaet heeft dit seizoen al de overwinningen op zak in de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. In de Ronde van Vlaanderen moest hij vrede nemen met een tweede plek na Philippe Gilbert, die soleerde naar de zege. "Die ontgoocheling is intussen verwerkt", aldus Van Avermaet vandaag, daags voor Parijs-Roubaix. "Het is spijtig van die val, maar dat is nu voorbij. Je moet vooruitkijken, morgen wacht een nieuwe kans."
 3. Tom Boonen blijft actief in wielerwereld en wordt cocommentator bij VTM

  Tom Boonen blijft actief in wielerwe­reld en wordt cocommenta­tor bij VTM

  Tom Boonen blijft actief in de wielerwereld. Niet meer als profrenner, wél als cocommentator bij VTM NIEUWS. Boonen zal op 21 juni aan de zijde van vtm-wielerspecialist Merijn Casteleyn zijn debuut vieren tijdens de vijfde manche van de Napoleon Games Cup 'Halle-Ingooigem'. De 'Bom van Balen' zal die dag de plaats innemen van Kevin De Weert. De Belgische bondscoach komt tijdens de wedstrijd als ploegleider van de Belgische selectie aan de bak. Of Boonen in de toekomst de kijkers nog meer van commentaar zal voorzien, valt af te wachten.
 1. Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in wachtkamer"
  Play

  Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in wachtkamer"

 2. Herbeleef hoe Evenepoel seconde terug wint en Sagan ploegwerk afrondt
  Play

  Herbeleef hoe Evenepoel seconde terug wint en Sagan ploegwerk afrondt