Tom Boonen en zijn 'moemoe' Louisa.
Volledig scherm
Tom Boonen en zijn 'moemoe' Louisa. © belga

Tom Boonen rouwt om 'Moemoe'

 1. Dit is de volgende uitdaging van Tom Boonen (en hij krijgt daarbij het gezelschap van nog ander bekend volk)

  Dit is de volgende uitdaging van Tom Boonen (en hij krijgt daarbij het gezelschap van nog ander bekend volk)

  Op 36-jarige leeftijd heeft Tom Boonen een punt gezet achter zijn carrière als wielrenner, op 9 april na afloop van Parijs-Roubaix. De voormalige Wereldkampioen (2005) heeft nu tijd voor nieuwe uitdagingen en om zich toe te leggen op nieuwe passies... zoals de autosport. Van 6 tot 9 juli staat de man uit Mol immers aan de start van de 25 Hours VW Fun Cup, dankzij de Belgian VW Club. Tom zal tijdens zijn allereerste wedstrijd het stuur van de VW Fun Cup #114 (in zijn versie 'Peace and Love') delen met Europees NASCAR-kampioen Anthony Kumpen, de onvermijdelijke Bert Longin en sportjournalist Ruben Van Gucht.
 2. Tom Boonen had zich intrede in Belcar Endurance misschien anders voorgesteld

  Tom Boonen had zich intrede in Belcar Endurance misschien anders voorge­steld

  Dit weekend stond te Circuit Zolder de derde wedstrijd van het Belcar Endurance Championship op het menu. Voor het Yokohama Racing Team betekende deze race het debuut van de nagelnieuwe Ford Mustang V8. Olivier Hermans, Chris Van Woensel en Tom Boonen verschenen aan de start van de race ter voorbereiding van de 24 Hours of Zolder. Het doel was om met de nieuwe bolide zoveel mogelijk data te verzamelen met het oog op de verdere ontwikkeling van de wagen.
 1. Boonen krijgt vijfde kassei... in chocolade

  Boonen krijgt vijfde kassei... in chocolade

  Tom Boonen mag thuis dan toch een vijfde kassei op zijn schouw zetten. Eén in... chocolade. De steen van drie kilogram fondant van het merk Callebaut werd op vraag van het fietsmagazine 'Grinta!' vervaardigd door topchocolatier Bart Van Cauwenberghe, eigenaar van chocoladezaak 'De Zwarte Vos' uit Deinze. Boonen kreeg zijn kassei overhandigd door Grinta!-hoofdredacteur Frederik Backelandt, net voor hij naar zijn eigen afscheidscriterium aan het Molse Zilvermeer vertrok. "Een eer", vond Van Cauwenberghe het om als Belgian Chocolate Ambassador te mogen meewerken aan dit project. "Ik ben er wel een poosje zoet mee geweest. Vooral aan de kleur van de kassei, verkregen door het gebruik van gekleurde cacaoboter, heb ik wat moeten sleutelen." Boonen nam de lekkernij met fonkelende ogen aan. "Van de paaseieren probeerde ik de voorbije weken nog af te blijven. Maar voor deze ga ik mijn tijd nemen", lachte hij.
 2. Kruipt Boonen straks achter stuur van deze Kever? Onze reporter deed alvast de test
  Video

  Kruipt Boonen straks achter stuur van deze Kever? Onze reporter deed alvast de test

  Afgelopen week stond er op het circuit van Mettet een testdag van de VW Fun Cup op het programma en uw autosportredacteur kreeg de kans om de bekende racende Kever aan de tand te voelen. Eerst met raad en daad bijgestaan door het aanstormende talent Gregory Eyckmans en later alleen, kon onze autosportmedewerker Joost Custers over het circuit razen. Bovendien had hij een gesprek met Charles-Henri Bonnet, voorzitter van de Belgian VW Club die ook achter onder meer de 25 Hours Fun Cup (dit jaar 8 en 9 juli) zit. Zij zagen in het verleden onder meer Louis Talpe, Ruben Van Gucht, Kirsten Flipkens en Niels Albert aan de start verschijnen. Tom Boonen is dan ook een naam die wordt genoemd voor de komende editie...
 1. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"

 2. Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"
  Play

  Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"