Volledig scherm
© TDW

Lefevere plant zwaar feestje voor afscheid Boonen: "Hoe ik er morgenochtend aan toe ben, dat kan ik niet zeggen"

Een hand, en dan weglopen. Dat zou voor Patrick Lefevere (62) het ideale afscheid van Tom Boonen zijn. Maar omdat dat niet lukt, organiseert de manager die Boonen vijftien jaar onder contract heeft gehad, op zondagavond 9 april toch een stevig afscheidsfeestje. "Ik ga erin vliegen. Hoe ik er maandagmorgen aan toe ben, dat kan ik niet zeggen."

 1. Van Avermaet: "Boonen moet niet op cadeaus rekenen"

  Van Avermaet: "Boonen moet niet op cadeaus rekenen"

  Greg Van Avermaet heeft dit seizoen al de overwinningen op zak in de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. In de Ronde van Vlaanderen moest hij vrede nemen met een tweede plek na Philippe Gilbert, die soleerde naar de zege. "Die ontgoocheling is intussen verwerkt", aldus Van Avermaet vandaag, daags voor Parijs-Roubaix. "Het is spijtig van die val, maar dat is nu voorbij. Je moet vooruitkijken, morgen wacht een nieuwe kans."
 2. De HEL als speeltuin: 14 keer aan de start, vier keer op hoogste schavotje

  De HEL als speeltuin: 14 keer aan de start, vier keer op hoogste schavotje

  De carrière van Tom Boonen zit erop. In Parijs-Roubaix flikte hij zijn laatste kunstje, maar het werd geen geen afscheid in schoonheid. 13de en dus géén vijfde kasseisteen op zijn geliefde wielerpiste. Het neemt niet weg dat het klassieke uithangbord van Quick-Step Floors in de voorbije 15 jaar meermaals schitterde in de 'Hel van het Noorden'. 14 keer aan de start met 4 zeges, een indrukwekkend bilan. Adieu Tom.
 3. Afscheidnemende Boonen gaat voor allerhoogste: "Heb er alles aan gedaan om hier goed te zijn"

  Afscheidne­men­de Boonen gaat voor allerhoog­ste: "Heb er alles aan gedaan om hier goed te zijn"

  Tom Boonen (Quick-Step Floors) kon vandaag op het meeste applaus rekenen bij de teampresentatie voor Parijs-Roubaix in Compiègne, waar er meer Belgen dan Fransen present waren om afscheid te nemen van "Tommeke". "Het was wel even hectisch toen ik net uit de bus stapte", zei hij. "Iedereen wil echt nog een laatste woordje zeggen. Zelf blijf ik er nog rustig onder, de emoties komen wellicht zondag na de finish."
 1. Tessa Wullaert trots na EK-kwalificatie Flames
  Play

  Tessa Wullaert trots na EK-kwalifica­tie Flames

 2. Deze speler van City wil duidelijk niet herkend worden, weet jij wie er achter de muts zit?
  Play

  Deze speler van City wil duidelijk niet herkend worden, weet jij wie er achter de muts zit?