Volledig scherm
© TDW

Lefevere plant zwaar feestje voor afscheid Boonen: "Hoe ik er morgenochtend aan toe ben, dat kan ik niet zeggen"

Een hand, en dan weglopen. Dat zou voor Patrick Lefevere (62) het ideale afscheid van Tom Boonen zijn. Maar omdat dat niet lukt, organiseert de manager die Boonen vijftien jaar onder contract heeft gehad, op zondagavond 9 april toch een stevig afscheidsfeestje. "Ik ga erin vliegen. Hoe ik er maandagmorgen aan toe ben, dat kan ik niet zeggen."

 1. 24u voor de Hel kan Boonen nog lachen bij onze videoman: "Morgen potjestraining"
  Video

  24u voor de Hel kan Boonen nog lachen bij onze videoman: "Morgen potjestrai­ning"

  Nog één nachtje slapen en dan is het erop of eronder voor Tom Boonen in zijn 14e Parijs-Roubaix. Op de ploegvoorstelling in Compiègne stond de viervoudige winnaar vanmiddag de pers nog een laatste keer te woord. "Ik voel me beter dan vorig jaar", liet Boonen onder meer optekenen bij onze videoman. Toch draait 24u op voorhand niet àlles om de koers. Zo liet Lore Boonen vandaag in Het Laatste Nieuws weten dat 'de potjestraining van de tweeling ons in Roubaix méér zal bezighouden'. "Geen probleem", lachte vader Tom speels bij onze videoman. "Ze moet hen dan maar 'speciaal pamperkes aandoen'." Benieuwd of we straks écht een droge Parijs-Roubaix krijgen...
 2. Afscheidnemende Boonen gaat voor allerhoogste: "Heb er alles aan gedaan om hier goed te zijn"

  Afscheidne­men­de Boonen gaat voor allerhoog­ste: "Heb er alles aan gedaan om hier goed te zijn"

  Tom Boonen (Quick-Step Floors) kon vandaag op het meeste applaus rekenen bij de teampresentatie voor Parijs-Roubaix in Compiègne, waar er meer Belgen dan Fransen present waren om afscheid te nemen van "Tommeke". "Het was wel even hectisch toen ik net uit de bus stapte", zei hij. "Iedereen wil echt nog een laatste woordje zeggen. Zelf blijf ik er nog rustig onder, de emoties komen wellicht zondag na de finish."
 1. Van Avermaet: "Boonen moet niet op cadeaus rekenen"

  Van Avermaet: "Boonen moet niet op cadeaus rekenen"

  Greg Van Avermaet heeft dit seizoen al de overwinningen op zak in de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. In de Ronde van Vlaanderen moest hij vrede nemen met een tweede plek na Philippe Gilbert, die soleerde naar de zege. "Die ontgoocheling is intussen verwerkt", aldus Van Avermaet vandaag, daags voor Parijs-Roubaix. "Het is spijtig van die val, maar dat is nu voorbij. Je moet vooruitkijken, morgen wacht een nieuwe kans."
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Voetbalgrootheid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag
  Play

  Voetbal­groot­heid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag

 2. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"