Tom Boonen met Gilbert Duclos-Lassalle.
Volledig scherm
Tom Boonen met Gilbert Duclos-Lassalle. © photo_news

Handleiding voor Boonen: zó win je in de Hel op je 36ste

"De mensen zeggen: 'Parijs-Roubaix is een koers voor oudjes.' Ze hebben gelijk." Gilbert Duclos-Lassalle (62) heeft recht van spreken. In 1993 was hij met 38 jaar, 7 maanden en 27 dagen de oudste winnaar ooit van de Helleklassieker. Dat blijft hij sowieso. Boonen telt zondag 36 jaar, 5 maanden en 25 dagen. "Toms leeftijd is een voordeel." Hieronder zijn handleiding:

 1. Boonen geeft op in Barcelona

  Boonen geeft op in Barcelona

  De NM Racing Team-Ginetta G55 GT4 van Nikolay Dmitriev, Maxime Guillemat, Marc de Fulgencio, Ivan Pareras en Nil Montserrat heeft de 24 Uur van Barcelona gewonnen, de eerste uitgave van de wedstrijd enkel voor toerwagens en GT4's. Van Belgische zijde was er weinig geluk, onder meer het team Red Ant Racing, met Tom Boonen, diende na een mooie achtervolging op te geven. De Ginetta G55 van NM Racing moest tot op de meet vechten tegen de Seat met onder de familie Bleekemolen achter het stuur en op de meet bedroeg het verschil minder dan een minuut. Het beste Belgische team in de uitslag is AC Motorsport. De Audi RS3 van Vincent Radermecker eindigde 16de. De overige Belgische teams kenden weinig geluk. Zo verdween de BMW M3 GTR van Tom Boonen, Bert Redant, Jens Verbesselt en Michiel Verhaeren al snel in de box met heel wat technische problemen. Het team vocht echter terug. "We hebben 3u15 in de pit gestaan en klommen naar de top 20, het had er zeker in gezeten om is dicht te eindigen", aldus Boonen. Een gebroken draagarm van de ophanging maakte zondagochtend echter een einde aan hun race.
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 3. "Tom Boonen had financieel een andere carrière kunnen maken. Maar hij zat graag waar hij zat"

  "Tom Boonen had financieel een andere carrière kunnen maken. Maar hij zat graag waar hij zat"

  Een half leven en een hele carrière was Paul De Geyter (54) de zakelijk manager van Tom Boonen. De samenwerking begon met een spectaculaire contractbreuk met US Postal in 2002. Maar dat Tom Boonen de volgende vijftien jaar bij Patrick Lefevere zou koersen, dat kon De Geyter toen ook niet voorspellen. Er zijn in die tijd grote en kleine crisissen geweest. "Dat zijn de momenten waarop ik moet tonen wat ik waard ben."
 1. Anderlecht en Standard overtuigen niet in zoutloze topper
  Play

  Anderlecht en Standard overtuigen niet in zoutloze topper

 2. De spectaculaire zege van Beerschot tegen KV Mechelen
  Play

  De spectacu­lai­re zege van Beerschot tegen KV Mechelen