Tom Boonen met Gilbert Duclos-Lassalle.
Volledig scherm
Tom Boonen met Gilbert Duclos-Lassalle. © photo_news

Handleiding voor Boonen: zó win je in de Hel op je 36ste

"De mensen zeggen: 'Parijs-Roubaix is een koers voor oudjes.' Ze hebben gelijk." Gilbert Duclos-Lassalle (62) heeft recht van spreken. In 1993 was hij met 38 jaar, 7 maanden en 27 dagen de oudste winnaar ooit van de Helleklassieker. Dat blijft hij sowieso. Boonen telt zondag 36 jaar, 5 maanden en 25 dagen. "Toms leeftijd is een voordeel." Hieronder zijn handleiding:

 1. Boonen krijgt vijfde kassei... in chocolade

  Boonen krijgt vijfde kassei... in chocolade

  Tom Boonen mag thuis dan toch een vijfde kassei op zijn schouw zetten. Eén in... chocolade. De steen van drie kilogram fondant van het merk Callebaut werd op vraag van het fietsmagazine 'Grinta!' vervaardigd door topchocolatier Bart Van Cauwenberghe, eigenaar van chocoladezaak 'De Zwarte Vos' uit Deinze. Boonen kreeg zijn kassei overhandigd door Grinta!-hoofdredacteur Frederik Backelandt, net voor hij naar zijn eigen afscheidscriterium aan het Molse Zilvermeer vertrok. "Een eer", vond Van Cauwenberghe het om als Belgian Chocolate Ambassador te mogen meewerken aan dit project. "Ik ben er wel een poosje zoet mee geweest. Vooral aan de kleur van de kassei, verkregen door het gebruik van gekleurde cacaoboter, heb ik wat moeten sleutelen." Boonen nam de lekkernij met fonkelende ogen aan. "Van de paaseieren probeerde ik de voorbije weken nog af te blijven. Maar voor deze ga ik mijn tijd nemen", lachte hij.
 2. "Tom Boonen had financieel een andere carrière kunnen maken. Maar hij zat graag waar hij zat"

  "Tom Boonen had financieel een andere carrière kunnen maken. Maar hij zat graag waar hij zat"

  Een half leven en een hele carrière was Paul De Geyter (54) de zakelijk manager van Tom Boonen. De samenwerking begon met een spectaculaire contractbreuk met US Postal in 2002. Maar dat Tom Boonen de volgende vijftien jaar bij Patrick Lefevere zou koersen, dat kon De Geyter toen ook niet voorspellen. Er zijn in die tijd grote en kleine crisissen geweest. "Dat zijn de momenten waarop ik moet tonen wat ik waard ben."
 1. Voetbalgrootheid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag
  Play

  Voetbal­groot­heid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag

 2. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"