Volledig scherm
© BELGA

Grote wielernamen reageren op afscheid Boonen: "Het was een eer om met u gekoerst te hebben"

Tom Boonen reed vandaag zijn allerlaatste wedstrijd ooit. Na zijn droomkoers Parijs-Roubaix heeft hij zijn fiets aan de haak gehangen. Het einde van zijn carrière beroert ook de gemoederen op sociale media. Zo neemt de wielerwereld afscheid van 'Tornado Tom'.

 1. Boonen geeft op in Barcelona

  Boonen geeft op in Barcelona

  De NM Racing Team-Ginetta G55 GT4 van Nikolay Dmitriev, Maxime Guillemat, Marc de Fulgencio, Ivan Pareras en Nil Montserrat heeft de 24 Uur van Barcelona gewonnen, de eerste uitgave van de wedstrijd enkel voor toerwagens en GT4's. Van Belgische zijde was er weinig geluk, onder meer het team Red Ant Racing, met Tom Boonen, diende na een mooie achtervolging op te geven. De Ginetta G55 van NM Racing moest tot op de meet vechten tegen de Seat met onder de familie Bleekemolen achter het stuur en op de meet bedroeg het verschil minder dan een minuut. Het beste Belgische team in de uitslag is AC Motorsport. De Audi RS3 van Vincent Radermecker eindigde 16de. De overige Belgische teams kenden weinig geluk. Zo verdween de BMW M3 GTR van Tom Boonen, Bert Redant, Jens Verbesselt en Michiel Verhaeren al snel in de box met heel wat technische problemen. Het team vocht echter terug. "We hebben 3u15 in de pit gestaan en klommen naar de top 20, het had er zeker in gezeten om is dicht te eindigen", aldus Boonen. Een gebroken draagarm van de ophanging maakte zondagochtend echter een einde aan hun race.
 2. Tom Boonen: "Ik had geen goesting in ererondje, want ik was lichtjes gefrustreerd"

  Tom Boonen: "Ik had geen goesting in ererondje, want ik was lichtjes gefrus­treerd"

  In zijn dromen stond hij nu met een vijfde kasseisteen te zwaaien en mocht hij zich voor de rest van zijn dagen 'Monsieur Paris-Roubaix' noemen. Helaas, het draaide anders uit voor Tom Boonen. Zijn laatste Helleklassieker werd een ontgoocheling met slechts een 13de plaats. Tot overmaat van ramp greep ook zijn ploegmaat Zdenek Styber naast de overwinning. Een tweede plaats, Quick-Step zal een afscheidsfeestje in mineur moeten bouwen.
 1. Boonen krijgt vijfde kassei... in chocolade

  Boonen krijgt vijfde kassei... in chocolade

  Tom Boonen mag thuis dan toch een vijfde kassei op zijn schouw zetten. Eén in... chocolade. De steen van drie kilogram fondant van het merk Callebaut werd op vraag van het fietsmagazine 'Grinta!' vervaardigd door topchocolatier Bart Van Cauwenberghe, eigenaar van chocoladezaak 'De Zwarte Vos' uit Deinze. Boonen kreeg zijn kassei overhandigd door Grinta!-hoofdredacteur Frederik Backelandt, net voor hij naar zijn eigen afscheidscriterium aan het Molse Zilvermeer vertrok. "Een eer", vond Van Cauwenberghe het om als Belgian Chocolate Ambassador te mogen meewerken aan dit project. "Ik ben er wel een poosje zoet mee geweest. Vooral aan de kleur van de kassei, verkregen door het gebruik van gekleurde cacaoboter, heb ik wat moeten sleutelen." Boonen nam de lekkernij met fonkelende ogen aan. "Van de paaseieren probeerde ik de voorbije weken nog af te blijven. Maar voor deze ga ik mijn tijd nemen", lachte hij.
 1. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"

 2. Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"
  Play

  Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"