Volledig scherm
© Photonews

Een afscheidscriterium? Eigenlijk had Boonen er niet zoveel zin in: "Pff, moet dat echt?"

Nog één, allerlaatste keer speldt Tom Boonen (36) zaterdag aan het Zilvermeer in Mol een rugnummer op. Zijn afscheidscriterium moet, op eigen verzoek, 'one big party' worden. Een feest van en voor het volk. Al moest hij aanvankelijk overtuigd worden door Wilfried Peeters en Marcel Kittel.

 1. Kruipt Boonen straks achter stuur van deze Kever? Onze reporter deed alvast de test
  Video

  Kruipt Boonen straks achter stuur van deze Kever? Onze reporter deed alvast de test

  Afgelopen week stond er op het circuit van Mettet een testdag van de VW Fun Cup op het programma en uw autosportredacteur kreeg de kans om de bekende racende Kever aan de tand te voelen. Eerst met raad en daad bijgestaan door het aanstormende talent Gregory Eyckmans en later alleen, kon onze autosportmedewerker Joost Custers over het circuit razen. Bovendien had hij een gesprek met Charles-Henri Bonnet, voorzitter van de Belgian VW Club die ook achter onder meer de 25 Hours Fun Cup (dit jaar 8 en 9 juli) zit. Zij zagen in het verleden onder meer Louis Talpe, Ruben Van Gucht, Kirsten Flipkens en Niels Albert aan de start verschijnen. Tom Boonen is dan ook een naam die wordt genoemd voor de komende editie...
 1. Dit is de volgende uitdaging van Tom Boonen (en hij krijgt daarbij het gezelschap van nog ander bekend volk)

  Dit is de volgende uitdaging van Tom Boonen (en hij krijgt daarbij het gezelschap van nog ander bekend volk)

  Op 36-jarige leeftijd heeft Tom Boonen een punt gezet achter zijn carrière als wielrenner, op 9 april na afloop van Parijs-Roubaix. De voormalige Wereldkampioen (2005) heeft nu tijd voor nieuwe uitdagingen en om zich toe te leggen op nieuwe passies... zoals de autosport. Van 6 tot 9 juli staat de man uit Mol immers aan de start van de 25 Hours VW Fun Cup, dankzij de Belgian VW Club. Tom zal tijdens zijn allereerste wedstrijd het stuur van de VW Fun Cup #114 (in zijn versie 'Peace and Love') delen met Europees NASCAR-kampioen Anthony Kumpen, de onvermijdelijke Bert Longin en sportjournalist Ruben Van Gucht.
 2. Tom Boonen krijgt nu ook officieel afscheidsmagazine

  Tom Boonen krijgt nu ook officieel afscheids­ma­ga­zi­ne

  Tom Boonen hing na Parijs-Roubaix op 9 april zijn fiets aan de haak. Het einde van een rijke wielercarrière. Om 'Tornado Tom' nog een keer te eren, komt er een speciaal afscheidsmagazine: 124 pagina's die terugblikken op zijn tijdperk. Op het icoon, de winnaar, de ploegmaat, de kopman, de wereldkampioen, het product en de kasseikoning. En met Toms afscheidswoord. Geïnteresseerd? Het TOM-magazine is vanaf 28 april verkrijgbaar in gelimiteerde oplage. Reserveren kan al via de webshop van Quick-Step Floors.
 1. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"

 2. Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"
  Play

  Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"