Van Gucht en Kumpen links, Boonen en Longin rechts.
Volledig scherm
Van Gucht en Kumpen links, Boonen en Longin rechts. © VW

Dit is de volgende uitdaging van Tom Boonen (en hij krijgt daarbij het gezelschap van nog ander bekend volk)

Op 36-jarige leeftijd heeft Tom Boonen een punt gezet achter zijn carrière als wielrenner, op 9 april na afloop van Parijs-Roubaix. De voormalige Wereldkampioen (2005) heeft nu tijd voor nieuwe uitdagingen en om zich toe te leggen op nieuwe passies... zoals de autosport. Van 6 tot 9 juli staat de man uit Mol immers aan de start van de 25 Hours VW Fun Cup, dankzij de Belgian VW Club. Tom zal tijdens zijn allereerste wedstrijd het stuur van de VW Fun Cup #114 (in zijn versie 'Peace and Love') delen met Europees NASCAR-kampioen Anthony Kumpen, de onvermijdelijke Bert Longin en sportjournalist Ruben Van Gucht.

 1. Tom Boonen wordt onze analist

  Tom Boonen wordt onze analist

  Hij is nog geen drie maanden gestopt en Tom Boonen maakt al een straffe comeback. Nee, niet op de fiets: hij demarreert vanaf morgen, snediger dan ooit, in onze krant. Met zijn kennersblik kijkt Boonen voor u naar de koers. "Ik ben eens benieuwd of ik dat kán, zo scherp de koers analyseren als Marc Degryse het voetbal", vraagt hij zich af. Maar eigenlijk is twijfel niet nodig: "Ik kijk toch met een andere blik naar de dingen die in het peloton gebeuren. Want ik wéét wat koersen is en hoe zwaar het is, wielrenner zijn." Mis, zeker met de Ronde van Frankrijk in het verschiet, niets van de analyses van Tom Boonen en neem nu een proefabonnement!
 2. Boonen wilde meer tijd om voor zijn dochtertjes te zorgen, maar voorlopig is het eerder andersom

  Boonen wilde meer tijd om voor zijn dochter­tjes te zorgen, maar voorlopig is het eerder andersom

  Eén van de voornaamste redenen voor het pensioen van Tom Boonen, was dat de Antwerpenaar vaker bij zijn familie wilde zijn. Wel, daar krijgt de 36-jarige ex-renner van Quick-Step Floors duidelijk volop de kans toe. Boonen deelde vandaag op Instagram een foto die dat mooi toont. Op het beeld is te zien hoe Boonen verzorgd wordt door zijn dochtertjes Valentine en Jacqueline. "Goed verzorgd door mijn twee schatten! Ik moest wel in de hoek gaan staan, omdat ik niet luisterde", luidt het als bijschrift bij de foto.
 3. Kruipt Boonen straks achter stuur van deze Kever? Onze reporter deed alvast de test
  Video

  Kruipt Boonen straks achter stuur van deze Kever? Onze reporter deed alvast de test

  Afgelopen week stond er op het circuit van Mettet een testdag van de VW Fun Cup op het programma en uw autosportredacteur kreeg de kans om de bekende racende Kever aan de tand te voelen. Eerst met raad en daad bijgestaan door het aanstormende talent Gregory Eyckmans en later alleen, kon onze autosportmedewerker Joost Custers over het circuit razen. Bovendien had hij een gesprek met Charles-Henri Bonnet, voorzitter van de Belgian VW Club die ook achter onder meer de 25 Hours Fun Cup (dit jaar 8 en 9 juli) zit. Zij zagen in het verleden onder meer Louis Talpe, Ruben Van Gucht, Kirsten Flipkens en Niels Albert aan de start verschijnen. Tom Boonen is dan ook een naam die wordt genoemd voor de komende editie...
 1. Kompany ontevreden met nieuwe draw: "Onderscheidend vermogen ontbreekt"
  Play

  Kompany ontevreden met nieuwe draw: "Onder­schei­dend vermogen ontbreekt"

 2. Mourinho kraakt Europa League: "Groepsduels niet motiverend voor mijn spelers"
  Play

  Mourinho kraakt Europa League: "Groepsdu­els niet motiverend voor mijn spelers"