Volledig scherm
© HLN

De HEL als speeltuin: 14 keer aan de start, vier keer op hoogste schavotje

De carrière van Tom Boonen zit erop. In Parijs-Roubaix flikte hij zijn laatste kunstje, maar het werd geen geen afscheid in schoonheid. 13de en dus géén vijfde kasseisteen op zijn geliefde wielerpiste. Het neemt niet weg dat het klassieke uithangbord van Quick-Step Floors in de voorbije 15 jaar meermaals schitterde in de 'Hel van het Noorden'. 14 keer aan de start met 4 zeges, een indrukwekkend bilan. Adieu Tom.

 1. Boonen geeft op in Barcelona

  Boonen geeft op in Barcelona

  De NM Racing Team-Ginetta G55 GT4 van Nikolay Dmitriev, Maxime Guillemat, Marc de Fulgencio, Ivan Pareras en Nil Montserrat heeft de 24 Uur van Barcelona gewonnen, de eerste uitgave van de wedstrijd enkel voor toerwagens en GT4's. Van Belgische zijde was er weinig geluk, onder meer het team Red Ant Racing, met Tom Boonen, diende na een mooie achtervolging op te geven. De Ginetta G55 van NM Racing moest tot op de meet vechten tegen de Seat met onder de familie Bleekemolen achter het stuur en op de meet bedroeg het verschil minder dan een minuut. Het beste Belgische team in de uitslag is AC Motorsport. De Audi RS3 van Vincent Radermecker eindigde 16de. De overige Belgische teams kenden weinig geluk. Zo verdween de BMW M3 GTR van Tom Boonen, Bert Redant, Jens Verbesselt en Michiel Verhaeren al snel in de box met heel wat technische problemen. Het team vocht echter terug. "We hebben 3u15 in de pit gestaan en klommen naar de top 20, het had er zeker in gezeten om is dicht te eindigen", aldus Boonen. Een gebroken draagarm van de ophanging maakte zondagochtend echter een einde aan hun race.
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Tom Boonen: "Ik had geen goesting in ererondje, want ik was lichtjes gefrustreerd"

  Tom Boonen: "Ik had geen goesting in ererondje, want ik was lichtjes gefrus­treerd"

  In zijn dromen stond hij nu met een vijfde kasseisteen te zwaaien en mocht hij zich voor de rest van zijn dagen 'Monsieur Paris-Roubaix' noemen. Helaas, het draaide anders uit voor Tom Boonen. Zijn laatste Helleklassieker werd een ontgoocheling met slechts een 13de plaats. Tot overmaat van ramp greep ook zijn ploegmaat Zdenek Styber naast de overwinning. Een tweede plaats, Quick-Step zal een afscheidsfeestje in mineur moeten bouwen.
 1. Voetbalgrootheid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag
  Play

  Voetbal­groot­heid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag

 2. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"