Volledig scherm
© Borgerhoff & Lamberigts

Boonen messcherp: "Heel dat dopingsysteem is zo ingewikkeld, zo dwingend en zo rot... Dat is de ziekte van de koers op dit moment"

Zondag reed Tom Boonen nog maar zijn laatste officiële wedstrijd, vandaag al ligt zijn 'officiële huldeboek' in de winkelrekken. Een naslagwerk over de imposante carrière van Boonen, waarin hij geen blad voor de mond neemt. Een best of.

 1. Kruipt Boonen straks achter stuur van deze Kever? Onze reporter deed alvast de test
  Video

  Kruipt Boonen straks achter stuur van deze Kever? Onze reporter deed alvast de test

  Afgelopen week stond er op het circuit van Mettet een testdag van de VW Fun Cup op het programma en uw autosportredacteur kreeg de kans om de bekende racende Kever aan de tand te voelen. Eerst met raad en daad bijgestaan door het aanstormende talent Gregory Eyckmans en later alleen, kon onze autosportmedewerker Joost Custers over het circuit razen. Bovendien had hij een gesprek met Charles-Henri Bonnet, voorzitter van de Belgian VW Club die ook achter onder meer de 25 Hours Fun Cup (dit jaar 8 en 9 juli) zit. Zij zagen in het verleden onder meer Louis Talpe, Ruben Van Gucht, Kirsten Flipkens en Niels Albert aan de start verschijnen. Tom Boonen is dan ook een naam die wordt genoemd voor de komende editie...
 2. Tom Boonen wordt onze analist

  Tom Boonen wordt onze analist

  Hij is nog geen drie maanden gestopt en Tom Boonen maakt al een straffe comeback. Nee, niet op de fiets: hij demarreert vanaf morgen, snediger dan ooit, in onze krant. Met zijn kennersblik kijkt Boonen voor u naar de koers. "Ik ben eens benieuwd of ik dat kán, zo scherp de koers analyseren als Marc Degryse het voetbal", vraagt hij zich af. Maar eigenlijk is twijfel niet nodig: "Ik kijk toch met een andere blik naar de dingen die in het peloton gebeuren. Want ik wéét wat koersen is en hoe zwaar het is, wielrenner zijn." Mis, zeker met de Ronde van Frankrijk in het verschiet, niets van de analyses van Tom Boonen en neem nu een proefabonnement!
 1. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"

 2. Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"
  Play

  Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"