BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Boonen én Vanendert zeggen af voor parcoursverkenning WK

UpdateNadat de onvoldoende herstelde Tom Boonen (Omega Pharma-Quick-Step) eerder al had afgezegd voor de verkenning van het WK-parcours in Firenze, heeft ook Jelle Vanendert (Lotto-Belisol) moeten afhaken. De afzegging van Vanendert is omwille van familiale redenen.

  1. Boonen wilde meer tijd om voor zijn dochtertjes te zorgen, maar voorlopig is het eerder andersom

    Boonen wilde meer tijd om voor zijn dochter­tjes te zorgen, maar voorlopig is het eerder andersom

    Eén van de voornaamste redenen voor het pensioen van Tom Boonen, was dat de Antwerpenaar vaker bij zijn familie wilde zijn. Wel, daar krijgt de 36-jarige ex-renner van Quick-Step Floors duidelijk volop de kans toe. Boonen deelde vandaag op Instagram een foto die dat mooi toont. Op het beeld is te zien hoe Boonen verzorgd wordt door zijn dochtertjes Valentine en Jacqueline. "Goed verzorgd door mijn twee schatten! Ik moest wel in de hoek gaan staan, omdat ik niet luisterde", luidt het als bijschrift bij de foto.
  2. Dit is de volgende uitdaging van Tom Boonen (en hij krijgt daarbij het gezelschap van nog ander bekend volk)

    Dit is de volgende uitdaging van Tom Boonen (en hij krijgt daarbij het gezelschap van nog ander bekend volk)

    Op 36-jarige leeftijd heeft Tom Boonen een punt gezet achter zijn carrière als wielrenner, op 9 april na afloop van Parijs-Roubaix. De voormalige Wereldkampioen (2005) heeft nu tijd voor nieuwe uitdagingen en om zich toe te leggen op nieuwe passies... zoals de autosport. Van 6 tot 9 juli staat de man uit Mol immers aan de start van de 25 Hours VW Fun Cup, dankzij de Belgian VW Club. Tom zal tijdens zijn allereerste wedstrijd het stuur van de VW Fun Cup #114 (in zijn versie 'Peace and Love') delen met Europees NASCAR-kampioen Anthony Kumpen, de onvermijdelijke Bert Longin en sportjournalist Ruben Van Gucht.