Wit-Rus Krasilnikov pakt nationale titel, maar wordt dan om verbijsterende reden ontslagen

De nationale kampioenschappen wielrennen hebben voor verrassende en onverwachte wendingen gezorgd. Denk maar aan de titel van Preben Van Hecke gisteren in Tervuren of van Steven Tronet of Emanuel Buchmann in respectievelijk Frankrijk en Duitsland. Mààr, alles kan beter en met name straffer. In Wit-Rusland was Andrei Krasilnikov (Minsk Cycling Club) de gelukkige winnaar. Voor even dan toch want na de triomf op het podium volgde de ontnuchtering. Ontslag op staande voet.

 1. Geen Boonen, Roelandts of Van Avermaet, wel Van Hecke is Belgisch kampioen
  Play
  Update

  Geen Boonen, Roelandts of Van Avermaet, wel Van Hecke is Belgisch kampioen

  Straffe ontknoping in Tervuren: Preben Van Hecke (32) klopte zijn medevluchter Jürgen Roelandts om zich verrassend tot Belgisch kampioen te kronen. Voor de renner van opleidingsploeg Topsport Vlaanderen-Baloise was het zowaar de eerste koers die hij won in drie jaar. De twee waren de overblijvers uit een lange vlucht van oorspronkelijk 25 renners die het BK geanimeerd heeft. Ze reden bijna 250 kilometer voorop. In een prangende finale waren ze lang opgejaagd wild voor vooral Van Avermaet (derde) die uitpakte met een straffe jump, maar de twee hielden stand. Met een kort spurtje liet Van Hecke zijn trainingsmaat Roelandts in de slotmeters achter. Onder de verliezers onder andere Tom Boonen, die zich nooit helemaal voorin kon mengen en achtste werd.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?