Michy Batshuayi en Thorgan Hazard.
Volledig scherm
Michy Batshuayi en Thorgan Hazard. © RV

VIDEO. Zo bereiden Batshuayi en Hazard zich voor op Schotland: met doedelzak en kilt, maar zonder broek

Rode DuivelsMorgenavond spelen de Rode Duivels hun vierde EK-kwalificatiematch, tegen Schotland. Michy Batshuayi en Thorgan Hazard kregen alvast een speciale voorbereiding: ze mochten beiden hun kunsten op een doedelzak laten horen. Ook een kilt kon niet ontbreken, al moest daar de broek wel voor uit. Beide Belgen besloten achteraf om het toch maar bij voetballen te houden.

 1. Het ultieme eerbetoon: Pau Gasol vernoemt pasgeboren dochtertje naar dat van Kobe Bryant
  Time-out

  Het ultieme eerbetoon: Pau Gasol vernoemt pasgeboren dochtertje naar dat van Kobe Bryant

  Pau Gasol heeft het ultieme eerbetoon gebracht aan zijn betreurde ex-ploegmaat Kobe Bryant en diens dochter Gianna. De 40-jarige Spanjaard werd gisteren voor het eerst papa en hij gaf zijn dochtertje de naam Elisabet Gianna Gasol mee. Gianna dus, naar de naam van de dochter die net als de NBA-legende zelf veel te vroeg stierf in een vreselijke helikoptercrash. ‘t Geeft aan dat de twee veel meer waren dan ploegmaats alleen. “Ons kleintje is bij ons! Alles is goed verlopen en we kunnen niet gelukkiger zijn!! Elisabet Gianna Gasol, een naam met veel betekenis voor onze kleinste schat!”, luidde het bijschrift bij de Instagrampost.
 2. Suzuki, Tau, Beiranvand, Hakim: exoten vaak godsgeschenk voor social media
  Jupiler Pro League

  Suzuki, Tau, Beiranvand, Hakim: exoten vaak godsge­schenk voor social media

  900 retweets, 2.410 likes. De transfer van Musashi Suzuki naar Beerschot zorgde voor een explosie van de cijfers op het Twitter-account van de club. En hij is lang niet de enige nieuwkomer waarbij social media-managers zich in de handen wrijven. Zo zorgde de komst van Luqman Hakim voor ongeziene cijfers bij KV Kortrijk. Halen Instagram-posts van de Kerels gemiddeld 800 likes, dan zorgde de aankondiging van de Maleisische Messi voor 27.000 (!) hartjes. Navraag leert dat het aantal volgers van KVK op Instagram vorige week steeg van 18.577 naar 37.040. Ook op andere kanalen zag de club zijn volgersaantal bijna verdubbelen. Bij Antwerp zagen ze eveneens een fikse stijging na de komst van Alireza Beiranvand - ook bij Charleroi en Oostende maakten ze al kennis met het Iran-effect. Het aantal volgers op Instagram van het stamnumer 1 steeg van 45.000 naar ruim 60.000. Tot slot is er uiteraard Percy Tau. Wie door social posts van Anderlecht scrolt, kan niet om de dolle fanbase van Zuid-Afrikanen heen. Ze stuwden paars-wit ook opnieuw boven de mythische kaap van 1 miljoen vind-ik-leuks op Facebook.