Volledig scherm
© YouTube

Niet gegeven goal Dortmund had finale Pokal heel andere wending kunnen geven

VideoBayern München won net als vorig jaar de Duitse beker. In de finale ging Dortmund voor de bijl na verlengingen met 0-2, maar halfweg de tweede helft had Mats Hummels eigenlijk de 1-0 gescoord voor de Borussen. Randje buitenspel leek Hummels een doorgekopte bal met een acrobatische kopslag over de doellijn te werken (zie onderstaande video). De ultieme redding van Dante leek te laat te komen. De grensrechter gaf echter geen krimp en het spel ging verder.

 1. Een wereld zonder voetbal, of een wereld zonder carnaval? Gezicht van Ronaldinho spreekt boekdelen
  Time-out
  3

  Een wereld zonder voetbal, of een wereld zonder carnaval? Gezicht van Ronaldinho spreekt boekdelen

  Ronaldinho was onlangs te gast in ‘Impossible Decisions’, een format op de sociale media van zijn ex-club FC Barcelona. En de rubriek deed zijn naam alle eer aan. Zo werd de Braziliaanse balvirtuoos voor de keuze gesteld: een wereld zonder voetbal, of een zonder carnaval? Het antwoord liet eventjes op zich wachten, maar uiteindelijk koos hij toch voor zijn teerbeminde spelletje. “Ik zou nooit zonder voetbal kunnen”, prevelde hij. De overige dilemma’s waren gelukkig voor ‘Dinho’ toch een stuk minder lastig, zoals u in bovenstaande video kan zien.
 2. Lachende Robben: "Deze mag er ook zijn hoor"

  Lachende Robben: "Deze mag er ook zijn hoor"

  Arjen Robben toverde zijn grootste glimlach op zijn gezicht. "Mijn winnende treffer vorig jaar in de Champions League betekent wel iets meer, maar deze mag er ook zijn hoor", zei de Nederlandse aanvaller van Bayern München na de Duitse bekerfinale voor de Duitse televisie. Bayern won na verlenging met 2-0 van Borussia Dortmund en Robben maakte de bevrijdende eerste goal. "De Duitse beker blijft tenslotte een grote prijs en die wil ik winnen. Ik maak een ook een groot compliment aan het team."
 1. "Als je Romelu's moeder erbij betrekt, dan slaan de stoppen soms door"
  Play

  "Als je Romelu's moeder erbij betrekt, dan slaan de stoppen soms door"

 2. Van Steenbrugge over klacht amateurspelers: "Waar ligt het onderscheid met 1A en 1B?"
  Play
  Voetbal

  Van Steenbrug­ge over klacht amateurspe­lers: "Waar ligt het onder­scheid met 1A en 1B?"