Youtube
Volledig scherm
© Youtube

Maak kennis met Jennifer, de skiënde robot

VideoDe universiteit van Manitoba heeft haar skiënde robot voorgesteld. Jennifer, zo heet de robot, is hun inzending voor de DARwIn-OP Humanoid Application Challenge 2015. Deze jaarlijkse robotwedstrijd vindt plaats in mei in Seattle (zie onderstaande video).

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Zoveel meer dan een meesterhelper: Tim Declerq behaalt universitair diploma
  Wielrennen
  25

  Zoveel meer dan een meesterhel­per: Tim Declerq behaalt universi­tair diploma

  Tim Declercq kan heel wat meer dan louter met de fiets rijden. Hij heeft er misschien dan wel 14 jaar over gedaan, maar vanochtend deelde de 32-jarige meesterhelper van Deceuninck - Quick.Step een foto op sociale media waaruit blijkt dat hij met grote onderscheiding zijn universitair masterdiploma heeft behaald in LO & bewegingswetenschappen. “Iedereen weet dat ik niet de snelste sprinter ben, dus heeft het me 30 jaar gekost om mijn academische carrière af te werken. Omdat mijn verdunde haarlijn niet zichtbaar is op de foto zou ik kunnen zeggen dat dat mij eeuwing jong heeft gehouden, maar da’s enkel in mijn binnenste zo", klonk het onder meer in het bijschrift.