Wenger en Touré.
Volledig scherm
Wenger en Touré. © Getty Images

Een van de allerleukste anekdotes uit het voetbal: de dag dat Kolo Touré kwam testen bij Arsenal

Time-OutNaar aanleiding van zijn 35ste verjaardag vorige week, krijgt een passage uit de door John Cross opgetekende memoires van Arsène Wenger (‘The Invincibles’) veel online ruchtbaarheid. De dag dat Kolo Touré als testspeler voor het eerst meetrainde bij Arsenal en de Ivoriaanse verdediger een onuitwisbare indruk naliet.

 1. Spurs-aanwinst Vinicius houdt pijnlijke souvenirs over aan trainingen met Jan Vertonghen bij Benfica
  Time-Out

  Spurs-aan­winst Vinicius houdt pijnlijke souvenirs over aan trainingen met Jan Vertonghen bij Benfica

  Tottenham Hotspurs heeft er een nieuwe spits bij. De Braziliaanse aanvaller Carlos Vinicius (25) komt op uitleenbasis over van het Portugese Benfica. Daar trainde hij de afgelopen maanden samen met Ex-Tottenhamverdediger Jan Vertonghen. Dat die er op training stevig invliegt, is duidelijk. De Braziliaan toont aan de dokters enkele littekens op z'n been wanneer ze hem de vraag stellen of hij wel scheenlappen draagt: “Jan Vertonghen!”.
 2. Het ultieme eerbetoon: Pau Gasol vernoemt pasgeboren dochtertje naar dat van Kobe Bryant
  Time-out

  Het ultieme eerbetoon: Pau Gasol vernoemt pasgeboren dochtertje naar dat van Kobe Bryant

  Pau Gasol heeft het ultieme eerbetoon gebracht aan zijn betreurde ex-ploegmaat Kobe Bryant en diens dochter Gianna. De 40-jarige Spanjaard werd gisteren voor het eerst papa en hij gaf zijn dochtertje de naam Elisabet Gianna Gasol mee. Gianna dus, naar de naam van de dochter die net als de NBA-legende zelf veel te vroeg stierf in een vreselijke helikoptercrash. ‘t Geeft aan dat de twee veel meer waren dan ploegmaats alleen. “Ons kleintje is bij ons! Alles is goed verlopen en we kunnen niet gelukkiger zijn!! Elisabet Gianna Gasol, een naam met veel betekenis voor onze kleinste schat!”, luidde het bijschrift bij de Instagrampost.