Mama Kelly Degryse (zilver bij de dames), Taylor Pleysier (goud -15 jaar) en Gibsy Pleysier (brons -15 jaar).
Volledig scherm
Mama Kelly Degryse (zilver bij de dames), Taylor Pleysier (goud -15 jaar) en Gibsy Pleysier (brons -15 jaar). © Joke Couvreur

Drie WK-medailles in een gezin: Vlaamse moeder én dochters palmen podium WK katapultschieten in

Met één gezin zowel goud, zilver als brons binnenhalen op een wereldkampioenschap. Het lijkt onmogelijk maar het is exact wat het gezin Pleysier-Degryse uit het West-Vlaamse Hooglede afgelopen weekend deed. 

13 reacties

 • Benny De Swert

  3 jaar geleden
  Ik ken absoluut niets van deze sport maar een dikke proficiat aan alle 3. Je zou er nog van verschieten hoe goed we feitelijk zijn op de onbekende sporten in België. Bij ons in de lcub lopen ook 2 europees kampioenen rond.
 • Guido Willems

  3 jaar geleden
  Dat is eens iets anders dan play station spelen. Back to basics en er veel voldoening uithalen. Actief sporten ipv achter de IPad of computer. Proficiat om dit binnen één gezin te realiseren.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Voetbal, wielrennen, tennis, basketbal, volleybal, hockey, 7-kamp - hoogspringen dames en 4x400 in de atletiek, boksen bij de vrouwen, driebanden, gymnastiek, paardensport en nu ook katapultschieten, Freddy De Wulf. Maar er zijn ook veel Vlamingen die nergens goed in zijn en uit frustratie hun succesvollere landgenoten afbreken. Waarschijnlijk te weinig identiteit en trots en te veel minderwaardigheidscomplex.
 • Jurgen Meurs

  3 jaar geleden
  Ik weet nochtans wie de gouden medaille zagen en klagen krijgt @ Freddy Dewulf, blijkbaar toch nog iets waarin België bovenaan staat.
 • Freddy De Wulf

  3 jaar geleden
  Zo zijn de Belgen toch ergens goed in. Want in de meeste sporten brengen we er niet veel van terecht. Proficiat aan deze sportieve familie.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Ex-turnster Aagje Vanwalleghem over verontschuldigingen: "Belangrijk moment"
  Play

  Ex-turn­ster Aagje Vanwalleg­hem over veront­schul­di­gin­gen: "Belangrijk moment"

 2. Gefrustreerde Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal
  Play

  Gefrus­treer­de Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal